Candidatul Radu Panait își propune să rezolve problema spațiilor verzi din oraș

Radu Panait, candidatul USR PLUS la funcția de primar al Municipiului Satu Mare își propune să rezolve binecunoscuta problema cu spațiile verzi pe care orașul nostru o are. Indiferent din ce parte luăm orașul la pas, că vorbim de zona Cubic, malul Someșului centru vechi sau zona IPL, problema este prezentă peste tot.

Radu Panait consideră că această problemă atrage după sine câteva aspecte care nu ne fac cinste ca și oraș reședință de județ, oraș European.

În primul rând aspectul neîngrijit afectează frumuseții generale a orașului, frumusețe care are legătură directă cu turismul. În al doilea rând având avantajul de a fi un oraș la câmpie, nu putem să beneficiem de toate zonele de care am putea. Vedem acum, în timpul pandemiei, ce mult ne lipsesc zone de promenadă, zone de picnic, sau zone de sport”, explică candidatul Radu Panait.

Nu în ultimul rând aceste zone neîngrijite scad siguranța și încrederea cetățenilor de a se plimba nestingheriți și pe timp de seară.

Candidatul Radu Panait: Vrem să rezolvăm această provocare prin 3 direcții:

1 – Curățenie

 • Implementarea unei strategii de comunicare pentru importanța colectării selective
 • Montarea de coşuri de colectare selectivă în parcuri
 • Suplimentarea pubelelor de colectare selectivă în cartiere
 • Susținerea investițiilor private în centre de reciclare

2 – Zone verzi

 • Îmbunătățirea Grădinii Romei (rezolvarea problemei ciorilor, amenajare: pista de alergat, zona de hamace, reabilitarea lacului, zona de picnic, pavilion pentru concerte în aer liber)
 • Pădurea Noroieni: construirea unui parc de aventură, crearea de spații expoziționale în aer liber
 • Continuarea proiectului de amenajare Cubic.

3 – Locuri de joacă

 • Amenajarea, întreținerea și modernizarea locurilor de joacă din oraş atât pentru copii cat și pentru adulţi/vârstnici
 • Crearea unor mici locuri de joacă în cartiere
 • Amplasarea de leagăne pentru copiii cu dizabilităţi

Dacă vrem ca orașul să arate bine  iar spațiile verzi să fie îngrijite avem nevoie de o persoană cu astfel de planuri complexe care vine cu o soluții din mai multe direcții. Fără curățenie nu putem avea spații de joacă frumoase, iar fără zone verzi nu avem unde să ne relaxăm, una influențează pe alta iar Radu Panait a înțeles acest lucru.1 Comment on "Candidatul Radu Panait își propune să rezolve problema spațiilor verzi din oraș"

 1. VREM CURĂȚENIE!!!! VREM SPAȚII VERZI CURATE!!!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri locale 2020, Radu Panait, USR
Mihai Huzău, despre reformarea Primăriei: “Va fi o schimbare radicală de mentalitate”

Închide