Care este primul județ din țară declarat “liber de COVID-19”. Anunțul făcut de autorități

Autorităţile din Arad au anunţat în prima parte a zilei că judeţul este “liber de COVID-19”. Ultimul pacient își așteaptă externarea, iar județul nu a mai înregistrat cazuri noi de aproape două săptămâni. 

Vestea a fost dată de președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, cel care a precizat că un singur pacient se mai află internat, își așteaptă rezultatul ultimului test, iar apoi va putea pleca acasă.

“Vestea bună este astăzi, Aradul a devenit județ liber de COVID. Ultimul pacient a fost ieri testat negativ, astăzi așteaptă al doilea test și probabil că va fi eliberat în cursul zilei de astăzi și, dacă ne raportăm la ultima lună, pot să spun, că în medie am avut câte trei, patru pacienți internați, care au fost testați pozitiv cu COVID”, a spus Cionca într-o conferință de presă.

Autoritățile din Arad rămân precaute, dar șeful CJ a vrut să marcheze momentul în care la nivelul județului nu mai există niciun caz activ de coronavirus, potrivit datelor oficiale, și să mulțumească cadrelor medicale, dar și cetățenilor care au dat dovadă de responsabilitate.

“N-aș vrea să fac afirmații pripite sau hazardate, cu atât mai mult cu cât constatăm că la nivelul țării noastre, această pandemie s-a extins în mai multe județe dar aș vrea totuși să apreciez astăzi și să subliniez efotul tutoror cadrelor medicale, al specialiștilor, al acestui grup de sprijin și al conducerii spitalului, dar și al cetățenilor, care datorită unui compartament responsabil au făcut acest rezultat”, a precizat președintele Consiliului Județean Arad.

Județ de graniță și de tranzit, la fel ca Satu Mare, Aradul nu mai are niciun caz activ

Cionca a precizat că autoritățile au învățat multe din primele zile ale pandemiei și, cu toate că Aradul este la graniță și e județ de tranzit, numărul cazurilor din ultima luna a fost foarte mic.

“La Arad avem îmbolnăviri într-o lună pe care le putem număra pe degetele de la o mână. Pandemia este sub control, chiar dacă Aradul este situat la granița cu Uniunea Europeană și suntem un județ de tranzit. […] Eu zic că am învățat din lecția primită în primele zile din pandemie”, a mai spus președintele Consiliului Județean Arad.

Astăzi, Grupul de Comunicare Strategică a emis un nou bilanț îngrijorător. În ultimele 24 de ore, la nivelul țării s-au raportat 450 de cazuri de noi infectări cu COVID-19, chiar dacă în unele județe situația pare că este sub control, iar Aradul, la fel ca și Satu Mare, nu au raportat nici astăzi cazuri noi.

1 Comment on "Care este primul județ din țară declarat “liber de COVID-19”. Anunțul făcut de autorități"

  1. Gigi Paracliseru | iulie 2, 2020 at 17:06 |

    Trebuie sa fii tare prost sa crezi asta !!Au,dar nu fac TESTARI,de-aia le iese pe ”minus” !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Arad
FOTO/VIDEO. Jaf ca-n filme în Arad și Timiș. Bacomate aruncate în aer

Închide