Care INVESTIȚII? Unde vrea să POMPEZE Primăria Satu Mare banii din ”ECONOMII”

Conducerea Primăriei Satu Mare vorbește despre investiții dar demonstrează, prin acțiunile sale, că bugetul se duce mai degrabă către alt gen de cheltuieli.

Un astfel de caz este cel al unui proiect de hotărâre inițiat de către conducerea administrației locale și care urmează să fie discutat MARȚI, 20.09.2016, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Satu Mare.

Este vorba despre un proiect de hotărâre care vizează rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Apaserv. Proiect care nu a fost încă postat pe situl Primăriei Satu Mare – satu-mare.ro. Asta vizavi de transparența actului decizional. 

În orice caz, potrivit unor surse, este vorba despre intenția edililor locali de a transfera de la Apaserv circa 300.000 de lei, cel mai probabil din ECONOMIILE făcute de operatorul public de apă și canal. Economii care, de regulă, merg către investiții în sistemul de apă și apă uzată din județ. 

Doar că, de această dată, banii ar urma să meargă către clubul de fotbal Olimpia și Clubul Sportiv Municipal Satu Mare.

Intenția de a susține sportul este cât se poate de lăudabilă, dar diminuarea bugetului Apaserv, care practică cele mai mari prețuri către populație din nord-vestul României, poate fi discutabilă. În condițiile în care prețul la apă este și o rezultantă a sistemului de aducțiune nereabilitat, de unde rezultă pierderi importante Ca să nu mai vorbim despre salariile mari încasate de persoane din conducere, majoritatea numite politic.

Reamintim că sătmărenii plătesc cel mai mare preț la apa potabilă și la cea canalizată din nord-vestul României. Ba mai mult, sătmărenii plătesc mai mult ca și maghiarii din estul Ungariei! Ca să vorbim cât mai exact, la Satu Mare se plătește 7,98 lei/metru cub, din care apa potabilă costă 4,27 lei/mc, iar canalizarea costă 3,71 lei/mc.

În contrapartidă, alte județene din nord-vestul țării practică un nivel mai scăzut. Astfel, în județul Maramureș se plătește 6,22 lei/mc, Cluj Napoca – 6,72 lei/mc, Sălaj – 6,72 lei/mc, Bihor – 6,01 lei,mc.Și ca meniul să fie complet, în Nyiregyhaza prețul la apă este de 7,18 lei.

Conducerea Apaserv a declarat în mai multe rânduri că aceste prețuri sunt unele ”MEDII” la nivel național. În gest de mărinimie, conducerea Apaserv promite că prețul la apă nu va mai fi majorat în următorii ani, căutând soluții chiar să scadă.

Fii primul care comentează! despre "Care INVESTIȚII? Unde vrea să POMPEZE Primăria Satu Mare banii din ”ECONOMII”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investiție
E OFICIAL! Se FINANȚEAZĂ centura municipiului Satu Mare. Urmează un DRUM EXPRES

Închide