Care sunt județele cu cele mai multe cazuri noi. Cum arată situația în nord-vestul țării

România a bifat, din nou, un număr mare de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Aproape 40% din noile cazuri au fost depistate în Capitală și alte două județe din țară. La polul opus se află Satu Mare, Arad și Giurgiu, județe care nu au mai raportat în ultima zi niciun caz nou, în timp ce alte două județe au raprotat câte un singur caz. 

Cele mai multe noi cazuri vin din județul Prahova. Dacă ieri, bilanțul ajungea la 406, în utimele 24 de ore, acesta a crescut cu alte 66 de cazuri. Pe locul doi la numărul de cazuri noi este Brașovul, cu 56 de cazuri, iar pe locul trei este Bucureștiul, cu 45 de cazuri noi. Practic, din cele 450 de cazuri noi raportate la nivel național, mai bine de 37% provin din cele două județe și din Capitală.

La polul opus se află județele Satu Mare, Arad și Giurgiu. Cele trei nu au mai raportat niciun caza nou în ultimele 24 de ore. Sălajul și Vâlcea au raportat câte un caz nou, iar Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Harghita și Hunedoara au fost raportate câte două cazuri.

Care este situația în nord-vestul țării

În regiunea de nord-vest, județul Bistrița-Năsăud, care a raportat 9 cazuri noi în ultimele 24 de ore se află pe primul loc. Maramureșul și Clujul au raportat fiecare câte cinci cazuri noi, în timp ce Bihorul se confruntă cu două noi cazuri, iar Sălajul cu unul singur. De ieri de la orele prânzului și până astăzi, la nivelul județului nostru nu a mai fost raportat niciun caz nou.

În ceea ce privește bilanțul, de la începutul epidemiei și până în prezent, județul Cluj rămâne pe primul loc, cu 687 de cazuri, urmat de Bihor, cu 673. Bistrița-Năsăud a inventariat un număr de 544 de cazuri, de la începutul epidemiei, iar în Maramureș au fost raportate, în total, 203 cazuri. Sălajul s-a confruntat cu 119 cazuri, iar Satu Mare cu 77.

Fii primul care comentează! despre "Care sunt județele cu cele mai multe cazuri noi. Cum arată situația în nord-vestul țării"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
Un medic de familie din Maramureș a murit de Covid-19

Închide