Careienii, invitaţi să sărbătorească Mica Unire la Monumentul Ostaşului Român

Împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi marcată în municipiul Carei mâine, 24 ianuarie 2017, printr-o serie de manifestări care vor avea loc, începând cu ora 10.00, la Monumentul Ostaşului Român.

Momentul festiv va cuprinde intonarea Imnului Național, o scurtă evocare a „Micii Uniri”, un Te Deum, depuneri de coroane din partea instituţiilor publice și asociațiilor, iar la final, tradiționala ”Horă a Unirii”, la care sunt așteptați să participe toți careienii.

De asemenea, miercuri, 25 ianuarie 2017, începând cu ora 11.00, în Sala de Simpozioane a Castelului Karolyi va avea loc prezentare „Înfăptuirea Unirii Prinicipatelor Române”, susținută de muzeograful Mihai Andrei Mocan și o expoziție de fotografie intitulată „Unirea Principatelor Române în imagini”, realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr.3 din Carei și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei.Fii primul care comentează! despre "Careienii, invitaţi să sărbătorească Mica Unire la Monumentul Ostaşului Român"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Carei
Careiul, un reper internațional al artei fotografice. Salon de artă fotografică la Castelul Karolyi

Închide