Ce gest! Zece copii nevoiași și-au cumpărat tot ce au vrut pentru școală

Organizația de Femei a ALDE Satu Mare a organizat o acțiune cu caracter caritabil, prin care au ajutat zece copii nevoiași, dar cu dorința de a urma cursurile școlii, de a-și cumpăra tot ce au avut nevoie pentru a nu fi cu nimic mai prejos decât colegii lor.

În fiecare toamnă, la început de an școlar, noi, Organizația de Femei ALDE, ne-am gândit și la copilașii mai puțin norocoși care n-au nicio vină pentru condițiile în care s-au născut sau trăiesc! Anul acesta, beneficiarii acțiunii noastre “Părinte și pentru ei, la început de an școlar!” au fost copii instituționalizați de la o casă de tip familial din județ”, a precizat Marcela Papici.

Copiii s-au simțit eliberați de povara sărăciei pentru câteva ore, putând să își cumpere chiar tot ce au avut nevoie. Fără nicio restricție!

”Întâi a fost ideea, apoi ședința, apoi strângerea de fonduri, iar apoi momentul mult așteptat! Am adus copilașii, 10 copii, în oraș la cumpărături. Nu știm dacă ghiozdanul, rucsacul de sport, penarele, caietele sau coperțile, creioanele, stilourile sau jucărioarele au adus bucurie copiilor, dar știm sigur că faptul că ei și le-au ales singuri, fără nici un fel de restricție, după dorința, i-a făcut extrem de fericiți! Uneori, experientele pozitive prin care trec acești copii sunt mai importante decât bunurile în sine! Pentru că e greu să ajungi adult care alege corect dacă în copilărie n-ai avut niciodată ocazia să alegi, să te exprimi, să spui ce dorești, să ai lucrurile care îți plac și pe care ai avut ocazia să le iei singur de pe raft!”, a mai spus Papici.

Astfel, cel puțin zece copii au primit o șansă în plus pentru viitorul lor. Pot să își termine școala, iar apoi să își împlinească visele. Oricare ar fi ele.


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "Ce gest! Zece copii nevoiași și-au cumpărat tot ce au vrut pentru școală"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alde satu mare, Marcela Papici, Organizația de Femei ALDE
FOTOGALERIE. Demonstrație culinară de mare efect a doamnelor din ALDE Satu Mare

Închide