Ce s-a ÎNTÂMPLAT cu exactitate în cazul NEPI! Toate DETALIILE, pas cu pas

În timp ce primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, se rezumă doar la a ataca adversarii politici, evitând să dea dovadă de curaj, șefa Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Satu Mare, Mihaela Faur, a reacționat și a trimis o reacție în cazul licitației. Redăm întreaga istorie a acestei licitații:

”Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Satu Mare sub nr. 43422116.09.2015, NEPI Fifteen Real Estate Administration S.R.L solicită demararea procedurilor de vânzare prin negociere directă a suprafeței de 20 mp din 1.788 mp teren, respectiv cota de 5/447 părți din terenul înscris în CF nr. 176465 Satu Mare.

Pe diferența de suprafață, respectiv pe suprafața de 1.768 mp și pe construcție era proprietar societatea mai sus menționată. La data depunerii cererii nu s-a putut da curs solicitării datorită faptului că art.2 din HCL.67/26.03.2015 privind procedura de vânzare prin negociere directă a terenurilor din domeniul privat al municipiului Satu Mare, aferente construcțiilor, curți, grădini, s-a aprobat ,,Raportul de evaluare terenuri”, întocmit de expert evaluator ANEVAR ing. Pop Olimpia Dorina, cu excepția străzii Digului.

În perioada de la data depunerii solicitării și până în prezent societatea NEPI Fifteen Real Estate Administration S.R.L a desființat construcția care era amplasată pe teren, drept urmare vânzarea terenului nu se mai încadrează în prevederile H.C.L. 67 /26.03.2015. Drept urmare s-a impus inițierea procedurilor de vânzare prin licitație publică a terenului solicitat.

În sensul celor de mai sus prin H.C.L. nr – 153/28.07.2016 s-a aprobat vânzarea prin licitație publică deschisă a imobilului teren mai sus menționat, s-a stabilit prețul de pornire la licitație și s-a numit comisia de evaluare a ofertelor în următoarea componență:

Președinte: Albu Adrian – viceprimar

Secretar: Caia Marcela – Serviciul Evidență Patrimoniu, Concesionări

Membrii : Magyar Lorand Balint – consilier local

Sumlas Silviu Valentin – consilier local

Mustea Bianca Laura – Serviciul Control Legalitate Acte, Contencios

Faur Mihaela – Serviciul Evidență Patrimoniu, Concesionări

Membrii supleanți : Pugner Robert – consilier local

Ressler Ștefan – consilier local

Loga Monica – Serviciul Evidență Patrimoniu, Concesionări

Magyar Lorand nu s-a putut prezenta la licitație, iar în locul aceastuia a participat Pugner Robert, în calitate de membru supleant. La data desfășurării licitației 22.09.2016 au fost înregistrate două oferte, respectiv au depus oferte NEPI Fifteen Real Estate Administrution S.R.L și Oniga Gavrila.

Ulterior depunerii ofertei de participare la licitație, societatea NEPI Fifteen Real Estate Administration S.R.L prin adresa nr. 39985/22.09.2016 a solicitat amânarea licitației până la efectuarea demersurilor de ieșire din indiviziune, amânare cu care Comisia de licitare nu a fost de acord, datorită faptului că societatea anterior menționată avea deja depusă și înregistrată o cerere de participare la licitație.

Decizia de neamânare a licitației a fost luată în unanimitate. În urma desfășurării licitației terenul a fost adjudecat către Oniga Gavril la prețul de 1003 euro/mp, ultimul preț oferit de NEPI Fifteen Real Estate Administration S.R.L fiind de 998 euro/mp”.

1 Comment on "Ce s-a ÎNTÂMPLAT cu exactitate în cazul NEPI! Toate DETALIILE, pas cu pas"

  1. Cineva apasa tare pe frana, doar va fi concurenta mare, il scoate pe dl. Oniga la inaintare iar functionarii musca marul stricat si se leaga de litera legii. E bine asa, ne ajung noua bodegile si sinecurile de mall ale fiilor de “miliardari de Oas”.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă, Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena Satu Mare, investiție, NEPI, Primăria Satu Mare
RUPTURĂ totală între conducerea Primăriei și șefii de servicii! Toți fug de RĂSPUNDERE

Închide