Cea mai MODERNĂ primărie din județ a fost INAUGURATĂ (FOTOGALERIE)

Un oraș din județul Satu Mare are un sediu ultramodern. Și asta după ce fostul sediu s-a dărâmat, în urma unui incident nefericit. Iată cum după mai mulți ani noul sediu – construit după planurile fostei clădiri – a fost inaugurată azi la Tășnad.

Primăria Tăşnad a fost singura administrație locală din judeţ care nu a dispus de un sediu propriu. Primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, a declarat pentru PresaSM.ro că administrația locală nu va mai plăti o chirie lunară de peste 7.000 de lei în sediul pe care l-a ocupat temporar.

La eveniment au fost prezenți prefectul Radu Bud, care a spus că în fosta primărie avea rezerve când intra, mișcându-se podeaua, iar inevitabilul s-a întâmplat în anul 2009, când imobilul s-a prăbușit.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a spus că dorește ca serviciile oferite către populație de către angajații primăriei să fie la fel de moderne ca și noul sediu.

Sumele necesare construirii unui nou sediu au fost alocate de către Ministerul Dezolvării Regionale, investiţia fiind cuprinsă în Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat suma de 2,6 milioane de lei pentru realizarea acestei investiţii. Primăria Tăşnad a contribuit cu suma de 300.000 lei, necesară racordării viitorului sediu la utilităţi, respectiv achiziţiei de mobilier.

Actuala conducere a Primăriei Tășnad a făcut un act de corectitudine politică și l-a invitat la eveniment și pe deputatul de numele căruia se leagă în mare parte succesul acestui proiect.

Este vorba despre deputatul PSD Octavian Petric, care povestește că a făcut în cursul lunii noiembrie a anului 2013 o mișcare extrem de abilă, aducând în județul Satu Mare, deci inclusiv în Tășnad, întreaga Comisiei de Buget din Camera Deputaților. Atunci, Octavian Petric a reușit să sensibilizeze membrii Comisiei. Iar finanțarea a fost mai apoi asigurată de Guvernul României.

”A fost atunci un succes pentru județul Satu Mare. La acea dată s-au pus bazele mai multor proiecte și angajamente, care s-au concretizat mai târziu. În special noul sediu al Primăriei Tășnad. Proiect la care, personal, țin foarte mult. Cu atât mai mult cu cât sunt codrean și deputat de Codru”, a spus Octavian Petric.

Noul sediu este construit pe amplasamentul celui vechi, care s-a prăbuşit în 2009. Fostul sediu al Primăriei are o încărcătură simbolică pentru tăşnădeni, întrucât este vorba despre clădirea donată Statului Român în 1926 de către Coriolan Şter, una din cele mai importante personalităţi ale Tăşnadului din perioada interbelică. Această clădire a avut întotdeauna destinaţie de finanţe locale sau de primărie. Tocmai din acest motiv, în proiect s-a prevăzut ca faţada să fie refăcută conform proiectului original al clădirii.

Fii primul care comentează! despre "Cea mai MODERNĂ primărie din județ a fost INAUGURATĂ (FOTOGALERIE)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre Primăria Tășnad
UNICAT! Orașul din județ în care primarii și voluntarii vopsesc garduri și întrețin parcuri (FOTOGALERIE)

Închide