Cei care vor să își cumpere o mașină nouă ar putea primi 1.000 de lei în plus de la stat

Cei care vor să își cumpere o mașină nouă ar putea primi 1.000 de lei în plus de la stat dacă optează pentru un automobil fabricat în România. Partidul Social Democrat a depus un proiect care prevede suplimentarea Fondului Național de Mediu, astfel încât să fie stimulat consumul, mai exact achiziția de automobile și electrocasnice fabricate în țară. Banii vor veni prin programele deja derulate. 

Inclusiv parlamentarii PSD de Satu Mare susțin inițiativa care își propune să dea o mână de ajutor relansării industriei auto și producției de electrocasnice.

“Am inițiat în Parlament și am depus un proiect de lege pentru stimularea cererii, a consumului, care va duce la salvarea a mii de locuri de muncă și va da de lucru oamenilor, bineînțeles, că vor fi și mai mulți bani la buget, pentru că știți că din TVA, taxe și impozite vor veni bani la bugetul de stat”, a declarat senatorul Radu Oprea, inițiatorul proiectului.

Practic, proiectul prevede dublarea până la 910 milioane de lei a bugetului programului de stimulare a înnoirii parcului auto național. Beneficiarii programului vor primi și o bonificație suplimentară de 1.000 de lei dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producție internă.

Bani în plus și pentru programul de electrocasnice

Proiectul prevede și majorarea sumelor alocate pentru programul de înnoire a electrocasnicelor, dar și a celui de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din transporturi. Bugetul pentru programul care vizează achiziționarea de electrocasnice va ajunge la 310 milioane, iar cel pentru reducerea poluării, la 210.

În cadrul proiectului este specificat și faptul că valoarea voucherelor va rămâne cea din prezent, iar banii vor veni prin Fondul Național de Mediu.

„Industria auto din România este cea mai importantă ramură industrială, ponderea fiind de 14% din PIB și 28% din exporturi. 185.000 de angajați sunt în această industrie și în companiile care produc componente”, a atras atenția inițiatorul legii.

Acesta a vorbit și despre importanța fabricilor din România care produc electrocasnice.

Proiectul va fi discutat în Parlament săptămâna viitoare, iar parlamentarii PSD speră ca proiectul să fie susținut și de cei din PNL dată fiind importanța celor două industrii.Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.