Cei mai buni elevi ai României vin la Satu Mare! Două olimpiade naționale în județ

Olimpiada Națională de Matematică, la Satu Mare. Iar județul va găzdui și faza națională a competiției din domeniul tehnologiei prelucrării lemnului.

Județul Satu Mare va fi gazda a două olimpiade naționale, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, inspectorul general al ISJ Satu Mare, Călin Durla.

Olimpiada Națională de Matematică

În perioada 3-7 aprilie, ISJ Satu Mare și Societatea de Științe Matematice din România organizează Olimpiada Națională de Matematică 2018. Este vorba despre cea mai prestigioasă competiție școlară de la noi din țară, la care vor participa cei mai buni elevi pe care îi are România în acest moment.

La acest concurs vor fi selectate loturile naționale care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori, Concursul European de Matematică pentru Fete, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada și la alte competiții internaționale.

La Satu Mare vor sosi, în afara celor 910 de elevi și profesori din toate județele țării, și profesori de elită din învățământul preuniversitar și universitar.

Unde se desfășoară competiția

Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele V-VI se va desfășura la Negrești-Oaș. Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele VII-XII se va desfășura în Municipiul Satu Mare.

Festivitățile de deschidere vor avea loc marți, 3 aprilie, la ora 15.00 la hotel Valea Măriei, pentru clasele de gimnaziu. La ora 18.00, la Casa de Cultură din Municipiul Satu Mare, va fi deschiderea pentru clasele VII-XII.

Concursul va avea loc în data de 4 aprilie și se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, pentru clasele VII-XII, respectiv la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI.

În după-amiaza zilei de 4 aprilie se va realiza prezentarea subiectelor de către profesorii care le-au întocmit, la Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare, pentru clasele VII-XII și la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI.

Proba de baraj va avea loc în data de 6 aprilie la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare.

Joi, 5 aprilie, pentru elevi și profesorii însoțitori se organizează o excursie în județul Satu Mare.

Festivitatea de premiere este programată pentru vineri, 6 aprilie, ora 9.00, la hotel Valea Măriei, pentru clasele V-VI. În aceeași zi, la ora 13.30, la Casa de Cultură din Satu Mare, va avea loc festivitatea pentru clasele VII-XII.

Lebăda va premia cel mai bun olimpic 

În semn de respect și apreciere față olimpici, firma sătmăreană Lebăda – care a împlinit peste un sfert de secol de existență – va recompensa cel mai bun olimpic!

”Noi premiem excelența, motivăm tânăra generație. Știm că doar prin sprijinirea și recompensarea tinerilor putem să asigurăm un viitor mai bun pentru întreaga noastră comunitate”, a spus directorul de marketing al Lebăda, Cristian Pașca.

Olimpiada Națională la discipline din aria curriculară ”Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn

ISJ organizează și etapa națională a Olimpiadei școlare la disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn. Competiția se adresează elevilor din învățământul liceal – filiera tehnologică, clasele a XI-a și a XII-a.

Competiția se desfășoară în perioada 2-6 aprilie 2018 la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei. Aici sunt așteptați 60 de elevi, profesori însoțitori, din 16 județe și membri ai Comisiei Centrale. Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 2 aprilie, ora 17.00, la Centrul Cultural Carei.

Elevii participanți vor susține o probă scrisă, marți 3 aprilie și o probă practică, joi 5 aprilie. Cazarea elevilor și profesorilor însoțitori se face la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei. Miercuri, 4 aprilie, pentru participanții la olimpiadă este organizată o vizită la fabrica de mobilă Polipol din Foieni, la Castelul Karolyi și obiective turistice din Municipiul Carei. Festivitatea de premiere este programată pentru joi, 5 aprilie, ora 18.00, în Sala de festivități din cadrul Primăriei Carei.

Descoperă pasiunea pentru arta locuirii printr-o ofertă amplă de produse de înaltă calitate. Trăiește o experiență creativă încărcată de satisfacții în showroom-urile Lebăda și online pe www.novolor.ro

Fii primul care comentează! despre "Cei mai buni elevi ai României vin la Satu Mare! Două olimpiade naționale în județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
FOTO. Sătmarul minunilor! Banner cu capul în jos pe Colegiul Mihai Eminescu

Închide