Centrul nou al Sătmarului, pregătit de reabilitare. Adrian Ștef critică decizia conducerii Consiliului Județean

Consiliul Județean Satu Mare a cedat astăzi Piața 25 Octombrie în favoarea Primăriei Satu Mare, care urmează să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea obiectivului.

Consilierul Județean Adrian Cozma și fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, au solicitat ca terenul să fie dat doar în administrarea Primăriei Satu Mare, iar după modernizare să revină în proprietatea și administrarea Consiliului Județean. Adrian Ștef a precizat că cei din Consiliul Județean ar putea cere, la schimb, clădirea fostei Școli nr. 5, care se află în paragină, urmând ca acolo să fie mutată Școala de Arte.

”Dacă Primăria Satu Mare ține cu tot dinadinsul să ia în proprietate această suprafață de teren, atunci normal ar fi ca în schimbul acestuia, să ofere la rândul ei ceva, și aici mă gândesc la fosta Școală nr 5, de pe str. Wolfenbuttel, care de ani de zile se află în paragină, iar clădirea ar putea fi salvată, dacă aici s-ar muta Școala de Arte, care plătește pentru spațiul actual, chirie. Am scăpa astfel de o cheltuială dar am și salva o clădire de patrimoniu”, a scris Ștef pe Facebook.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat ca pentru proiectul să fie eligibil, terenul respectiv trebuie să fie în proprietatea Consiliului Local Satu Mare.

”Primăria municipiului Satu Mare a primit acceptul pentru Planul de Mobilitate Urbană și documentele de bază privind acest lucru și ei doresc, prin fonduri europene, să rezolve tot ce înseamnă Piața 25 Octombrie. Iar acolo, piața finanțatorilor, nu permit să fie nicio sarcină trecută în extrasul de carte funciară. Se poate vedea și în mapă, și în angajamentul UAT Satu Mare că transmiterea acestei suprafeșe nu va îngrădi dreptul de utilizare, în niciun fel. Legislația, în general, asigură dreptul de sevitute, astfel că toate căile de acces rămân Consiliului Județean”, a declarat președintele Pataki.


locuri de munca satu mare

2 Comments on "Centrul nou al Sătmarului, pregătit de reabilitare. Adrian Ștef critică decizia conducerii Consiliului Județean"

  1. Domnul Primar ar trebui sa rezolve prima oara drumurile sa nu fie agromerate si sa ia cetateni inaudienta sa nu respinga si sa nu uite ca prin cetateni a ajuns primar sa rezolve atributile cetatenilor cu calm nu cu nervi daca nu sa isi dea demisia

    View Comment
  2. Cum a fost domnul Primar Dorel Coica si vicepresetinte Adrian stef si domnul Mircea Govor care stiau sa rezolve toate problemele cu calm si cu primire cetatenilor in audienta.
    Nuu vom mai avea asa oameni la putere cu siguranta

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
FOTOGALERIE. Pistă de biciclete, în lungime de trei kilometri, în municipiul Satu Mare

Închide