CINE își asumă un eventual INCENDIU la Teatru?! Toată lumea FUGE de RĂSPUNDERE


Consilierii UDMR au dat publicității săptămâna aceasta o informație potrivit căreia clădirea reabilitată a Teatrului de Nord nu ar avea autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că acea autorizație ISU se poate obține până la sfârșitul acestui an.

În schimb, conducerea Secției maghiare a Teatrului de Nord se pare că nu este de aceiași părere și se întreabă cine și-ar asuma răspunderea în cazul unor ”defecțiuni sau accidente?!”

”Din punct de vedere administrativ conducerea Teatrului de Nord nu a preluat încă oficial clădirea. Sala nu a fost utilizată încă de niciuna dintre trupe și nici clădirea nu a intrat încă, oficial, în administrarea teatrului (până în prezent doar păzirea clădirii teatrului a fost preluată). Aceste circumstanțe cauzează multe întrebări. Înainte de toate se pune întrebarea ca în cazul unui eveniment de inaugurare festiv cine ar purta responsabilitatea în cazul unor defecțiuni sau accidente”, se întreabă conducerea trupei ”Harag Gyorgy”. 

Conform aceleiași surse, ar mai trebui efectuate o serie de lucrări pentru a se putea obține autorizația ISU.

”Este cert că această clădire nu dispune încă nici de autorizația Inspectoratului pentru Situații de Urgență, autorizație ce nu poate fi obținută până nu se înregistrează documentația completă la instituția sus menționată. Pentru înregistrare sunt necesare încă două intervenții foarte importante, anume ignifugarea ușilor de la loji și soluționarea problemelor încă existente ale hidranților interni și externi. Ca urmare, se păstrează întrebarea dacă  responsabilitatea în cazul unor incendii sau accidente ar fi suportată de conducerea instituției sau de primărie”, se mai arată în sursa citată. 

 

 Fii primul care comentează! despre "CINE își asumă un eventual INCENDIU la Teatru?! Toată lumea FUGE de RĂSPUNDERE"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Șoseaua GROAZEI se reabilitează. ZECE milioane de euro, investiți în cel mai PROST drum din județ

Închide