”CIOLANIADA” partidelor politice, faza pe școli! Cum se LUPTĂ pentru numirile de directori în Satu Mare


Conducerea PNL Satu Mare reacționează dur la ultimele schimbări de directori ai unităților de învățământ din județul Satu Mare. PNL îl face praf pe inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Călin Durla, pe care îl acuză că ar face jocurile PSD. Din păcate, avem de-a face cu o nouă ”ciolaniadă”, dar de data aceasta asistăm la faza pe școli.

Este, pe alocuri, chiar comică maniera în care partidele politice încearcă să simuleze interesul public. Să le spună oamenilor că acționează pentru binele comunității.

Concret, Inspectoratul Școlar Județean anunța săptămâna aceasta că a validat nominalizările pentru ocuparea, prin detașare în interesul învățământului, a funcțiilor de conducere în unitățile de învățământ, respectiv a funcțiilor de îndrumare și control din cadrul inspectoratului școlar județean, neocupate prin concurs.

La nivelul unităților de învățământ, pentru 31 de cadre didactice, care au ocupat funcții de directori/directori adjuncți în anul școlar 2015-2016, nu s-a acordat prelungirea detașării în interesul învățământului.

PNL Satu Mare a reacționat dur și îl acuză pe Călin Durla că ar face jocurile unui partid politic, trimițând săgeți otrăvite înspre PSD.

”PNL Satu Mare este îngrijorat și atrage atenția asupra unor acțiuni ale inspectorului general școlar care inventează noi proceduri de „numire” ale unor directori de instituții de învățământ „prin vot”, numiri făcute în final după interese numai de dansul știute și/sau probabil, de partid. (…) Nu putem accepta forme ascunse de promovare a unor conducători, care trebuie sa obțină performanta, prin „numire” și realizate prin votul colegilor sau viitorilor subordonați, vot acordat in unele cazuri electronic!. În media au apărut deja informații despre practici care depășesc, prin abuz, chiar și acest tip de alegere prin vot (o variantă foarte nefericită). Domnul Călin Durlă reușește si „performanța” de a încălca, complet discreționar, propriile regulamente inventate, culmea, tot de dânsul”, se arată în sursa citată.2 Comments on "”CIOLANIADA” partidelor politice, faza pe școli! Cum se LUPTĂ pentru numirile de directori în Satu Mare"

  1. Opris Gheorghe | august 25, 2016 at 14:23 |

    Toate partidele fac la fel. Asa zisa ciolaniada este prezenta pe tot esicherul politic. Numirea directorilor institutiilor de invatamant ar trebui sa fie un act absolut independent de apartenenta politica. Nu dobandandesti peste noapte calitatile necesare unui bun director de scoala, prin simpla inscriere intr-un partid. Cel ce conduce o unitate de invatamant ar trebui sa fie in acelasi timp un bun pedagog, un foarte fin psiholog si sa aiba o indelungata experienta ca dascal pentru a stii cu ce se confrunta subalternii sai. Numirea pe criterii politice serveste intereselor indivizilor de gen Dinu Paturica nicidecum societatii.

    View Comment
  2. Sunt foarte curioas cum se poate ca iti depui dosarul pentru a ocupa un post de director, esti singurul candidat si hop te trezesti ca este numit alcineva?????

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre educație
REVOLTĂTOR! Cum DISTRUGE politicul o clădire în municipiul Satu Mare (FOTOGALERIE)

Închide