Consiliul Județean ia banii de la Spital pentru a putea plăti salarii

ARHIVA

CJ ia banii de la Spital pentru a putea plăti salarii. Consilierii a decis o nouă rectificare bugetară. Spitalul Județean va pierde 1,3 milioane. Bani care vor merge către DGASPC, pentru plata salariilor. 

Consiliul Județean Satu Mare a deci transferarea a 1,3 milioane de lei de la Spitalul Județean către DGASPC. Banii sunt necesari pentru acoperirea costurilor legate de plata salariilor.

“În cadrul acestui proiect au fost votate în plen sumele necesare pentru suplimentarea fondurilor care să acopere  salariilor angajaților din sistemul de protecție socială. Pentru a putea fi plătite salariile aferente lunii octombrie 2018, au fost transferate 1,3 milioane de lei de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare,” se arată într-un comunicat al CJ Satu Mare.

Decizia, luată în cadrul ședinței de luni, vine după ce bugetul pentru salarii a mai fost suplimentat. Consilierii au decis luna trecută să ia peste trei milioane de lei de la investiții, pentru a putea plăti salariile din DGASPC.

Potrivit informațiilor oficiale, este nevoie de 16 milioane de lei pentru a acoperi gaura din bugetul de salarii.

Circa o mie de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare (DGASPC) nu și-au încasat salariile pe luna august, care trebuiau să le intre pe carduri în data de 11 septembrie.

Consiliul Județean a primit în schimb bani de la bugetul de stat pentru achiziții în Sănătate. Aparatura medicală va merge atât către Spitalul Județean Satu Mare, cât și către cel din Negrești.

“Tot de la bugetul de stat a fost primită o subvenție de 27.000 de lei pentru achiziția de aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare (9.000 de lei) și Spitalul Orășenesc Negrești – Oaș (18.000 de lei),” mai arată CJ Satu Mare.

Fii primul care comentează! despre "Consiliul Județean ia banii de la Spital pentru a putea plăti salarii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, DGASPC
FOTO. Care drumuri din județ sunt în reabilitare. Lista completă

Închide