Cod PORTOCALIU de inundații în județul Satu Mare. Autoritățile sunt în alertă


Cod portocaliu de inundații în județul Satu Mare. În acest context, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare, având pe ordinea de zi două puncte referitoare la măsuri urgente pentru siguranţa publică, în contextul evoluţiei meteo care a dus la topirea stratului de zăpadă.

Astfel, prima măsură adoptată, transpusă în Hotărârea nr.1/04.02.2018 a CJSU Satu Mare priveşte Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) care va pune în funcţiune staţiile de pompare ale sistemului judeţean de desecare pentru înlăturarea efectelor produse de revărsările de ape interne pe terenurile agricole şi neagricole.

Având în vedere atenţionarea cod portocaliu pe râul Tur, prefectul a dispus activarea Grupei operative din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, activarea Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din unităţile administrative-teritoriale situate pe cursul acestui râu şi instituirea permanenţei la sediu.

În calitate de preşedinte al CJSU, prefectul a solicitat supraveghere cu maximă atenţie a teritoriului de către instituţiile responsabile, raportare a situaţiilor operative precum şi colaborare eficientă pentru prevenirea situaţiilor care pot afecta cetăţenii sau bunurile acestora.

SURSA: Prefectura Satu MareFii primul care comentează! despre "Cod PORTOCALIU de inundații în județul Satu Mare. Autoritățile sunt în alertă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre inundații
HARTĂ. Cod PORTOCALIU de inundații în județul Satu Mare

Închide