Codul portocaliu de inundații, menținut în județul Satu Mare


Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis noi avertizări Cod galben și Cod portocaliu pentru mai multe cursuri de apă din județul Satu Mare.

INHGA a emis o nouă avertizare de inundații. Pe mai multe râuri din județ a fost instituite Coduri portocalii și galbene, au anunțat hidrologii.

Tur și Crasna rămân sub avertizare Cod portocaliu.

“În intervalul 31.05.2019 ora 15:00 – 01.06.2019 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – sector aval Ac. Călineşti, Crasna – sector aval S.H. Craidorolţ (judeţul Satu Mare), se instituie un Cod portocaliu de inundații,” arată avertizarea INHGA.

Tot pe Tur, pe afluenții Someșului și pe Crasna, sunt valabile avertizări de Cod galben.

“În intervalul 31.05.2019 ora 15:00 – 02.06.2019 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa – sector aval S.H. Valea Vişeului, Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Bihor şi Cluj), Crasna (judeţele Sălaj şi Satu Mare), se instituie un Cod galben de inundații, anunță hidrologii,” mai arată atenționarea INHGA.

Fenomenele vizate țin de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Județul Satu Mare a ieșit de sub incidența Codului galben de vreme rea emis de către ANM. Dar județele vecine rămân sub avertizare din cauza precipitațiilor abundente, iar acestea pot determinare creșteri ale debitelor în bazinele hidrografice din județ.

Maramureșul, Bistrița-Năsăud și Cluj sunt sub Cod galben până în dimineața zilei de mâine, iar avertizări care vizează fenomene imediate pot fi emise de ANM și în orele următoare.Fii primul care comentează! despre "Codul portocaliu de inundații, menținut în județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cod portocaliu
Un nou Cod portocaliu de inundații pentru râuri din Satu Mare

Închide