Concert cameral susținut de Camerata „Euroart” din Baia Mare la Castelul din Carei

Vă reamintim că marți, 4 octombrie 2016, începând cu ora 19.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc Concertul cameral susținut de Camerata „Euroart” din Baia Mare, sub conducerea muzicală a maestrului Adrian Roman.

Solişti: ADRIAN ROMAN – vioară, CODRUŢA BĂBAN – vioară, KISS B. EDITH – violoncel, SMARANDA GRIGORIAN – clavecin.

În program veți putea asculta:

A. Vivaldi : Simfonia în Sol major RV. 146

G. Ph.Telemann : Concerto per solo, archi e continuo în La major
Solist : ADRIAN ROMAN – vioară

Vivaldi : “Il Gardellino” concert pentru flaut şi orchestră în Re major RV. 428
Solistă : MARIA ŞTEŢCU – flaut

G.F.Handel : “Ombra mai fu” din opera Xerxes
“Lascia ch’io pianga” din opera Rinaldo
Solistã : CRISTINA TOHATAN – sopranã

J.S.Bach : Concert pentru cembalo şi orchestrã nr. 5 în fa minor BWV 1056
Solistã : SMARANDA GRIGORIAN – clavecin

A.Corelli : Concerto grosso op. 6 nr. 4 în Re major

Orchestra de cameră EUROART formată din profesorii Liceului de Arte din Baia Mare a debutat în 1977.
Activitatea de-a lungul timpului (aproximativ 200 de concerte), a însemnat colaborarea cu invitați de prestigiu și abordarea unui repertoriu din Renaștere până în contemporan.

I-au onorat cu prezența dirijori precum Al. Lascaie – Olanda, Petre Sbarcea – Sibiu, Miron Soarec și Mihaela Cesa Goje – Cluj Napoca, Stefan Novak – Satu Mare, soliști instrumentiști de valoare: Stefan Ruha, Andrei Agoston, Gavril Costea și Cipriana Gavrisiu din Cluj-Napoca, Rudolf Fátyol și Danil Raceu din Satu Mare, Daniel Podlovschi și Diana Mos din București.

A susținut concerte în Ungaria la Budapesta, Szentendre și Szolnok și în Slovacia la Komarno. În perioada 2006 – 2012, a imprimat trei CD-uri cu concerte preclasice ale compozitorilor J.S. Bach, A. Vivaldi, A. Corelli, P. Locatelli, G.F. Telemann, T. Albinoni, G Ph. Handel, Al. Marcello.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional „Zilele Muzicale Sătmărene”, ediția a XXXIX-a și este organizat de Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare, cu sprijinul: Consiliului Local Satu Mare, Primăriei Municipiului Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare, Direcției de Cultură a Municipiului Carei, Centrului Cultural Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Fii primul care comentează! despre "Concert cameral susținut de Camerata „Euroart” din Baia Mare la Castelul din Carei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre concert
Concert în memoria celebrului violonist Ștefan Ruha István, cetățean de onoare al municipiului Carei

Închide