Concertul cameral de excepție susţinut de Camerata „Euroart” din Baia Mare la Carei

Marţi, 4 octombrie 2016, începând cu ora 19.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc Concertul cameral susţinut de Camerata „Euroart” din Baia Mare, sub conducerea muzicală a maestrului Adrian Roman.

Au încântat publicul careian cu talentul şi eleganţa lor artiştii: ADRIAN ROMAN – vioară, CODRUŢA BĂBAN – vioară, KISS B. EDITH – violoncel, SMARANDA GRIGORIAN – clavecin.

Programul complex, cuprinzând o serie de compoziţii preclasice a cuprins opere precum:

A. Vivaldi : Simfonia în Sol major RV. 146, G. Ph.Telemann: Concerto per solo, archi e continuo în La major – Solist : ADRIAN ROMAN – vioară; Vivaldi: Il Gardellino concert pentru flaut şi orchestră în Re major RV. 428 – Solistă : MARIA ŞTEŢCU – flaut, G.F.Handel : Ombra mai fu din opera Xerxes, Lascia ch’io pianga din opera Rinaldo – Solistă : CRISTINA TOHATAN – soprană, J.S.Bach : Concert pentru cembalo şi orchestrã nr. 5 în fa minor BWV 1056 – Solistă: SMARANDA GRIGORIAN – clavecin, A.Corelli : Concerto grosso op. 6 nr. 4 în Re major.

Concert Castel Carei

Orchestra de cameră EUROART formată din profesorii Liceului de Arte din Baia Mare a debutat în 1977. Cu peste 200 de concerte la activ şi colaborări cu o serie de invitaţi de prestigiu, orchestra abordează un repertoriu variat, cuprinzând compoziţii din Renaştere până în contemporan.

Artiştii băimăreni au rămas impresionaţi de atmosfera şi eleganţa pe care au găsit-o la castelul din Carei, spunând că plănuiau de câţiva ani să concerteze în această locaţie deosebită, iar acum că au făcut-o, vor să revină cât mai curând şi cu alte concerte.

Concert Castel Carei

Publicul a apreciat cu îndelungi aplauze prestaţia muzicienilor din Baia Mare la finalul concertului.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Festivalului Internaţional „Zilele Muzicale Sătmărene”, ediţia a XXXIX-a şi a fost organizat de Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare, cu sprijinul: Consiliului Local Satu Mare, Primăriei Municipiului Satu Mare, Consiliului Judeţean Satu Mare, Direcţiei de Cultură a Municipiului Carei, Centrului Cultural Carei şi Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Fii primul care comentează! despre "Concertul cameral de excepție susţinut de Camerata „Euroart” din Baia Mare la Carei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre concerte
Fostul elev al renumitului tenor Andrea Bocelli – Nagy Norbert – va cânta la Carei

Închide