CONCLUZII. Cum a început incendiul de la Moftin și cine va suporta pagubele

Reporterii PresaSM au intrat în PREMIERĂ în posesia unei noi informații legate de poziția celor de la Serinus Energy la finalul intervenției de la Moftin. Concluzia specialiștilor este că pierderea controlului asupra puțului a avut loc la ora 1:49 dimineața, 18 decembrie 2017, în timpul operațiunilor de rutină pentru a pregăti puțul Moftinu 1001 pentru producția viitoare. Mai exact, s-a încercat instalarea tocmai a prevenitorului de erupție. În timpul acestei operațiuni a apărut o eliberare neașteptată de gaz și ulterior acesta s-a aprins.

Safety Boss, experți în controlul puțurilor, s-au aflat la fața locului începând cu data de 20 decembrie 2017 și au lucrat zi și noapte, alături de pompierii români, pentru a curăța amplasamentul echipamentelor de macaz deteriorate pentru a obține accesul necesar la capul de puț, care a permis operațiunea de control bine să fie îndeplinită.

Compania va continua acum cu o investigație independentă a incidentului și va evalua cerințele privind trecerea în siguranță pentru pregătirea puțului pentru producție.
Compania a fost în contact permanent cu brokerul său de asigurare și cu adjudecătorul de asigurări desemnat special pentru acoperirea pierderilor. Totuși, încă nu se știe cu exactitate care este valoarea pierderilor, care vor fi stabilite în următoarea perioadă.

1 Comment on "CONCLUZII. Cum a început incendiul de la Moftin și cine va suporta pagubele"

  1. comentator | ianuarie 8, 2018 at 19:29 |

    Din poezia prezentată de firmă rezultă ca și concluzie cea ce bănuiam de la bun început. Echipa care a lucrat la montarea echipamentului pentru prevenirea erupției a greșit flagrant. Noroc că s-a rezolvat relativ destul de repede.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu sondă
FOTO. Povestea canadianului care a rezolvat situația de la Moftin. Zeci de ani de experiență

Închide