CONDAMNARE. O sătmăreancă a încercat să angajeze un ASASIN. Contestă decizia

Judecătorii Tribunalului Satu Mare au condamnat-o pe sătmăreanca Rodica Sabău pentru faptul că ar fi încercat să angajeze un racket din Ucraina pentru a-i ucide soţul, Mircea Sabău, cu care se afla în proces de divorţ. Mobilul crimei îl reprezenta patrimoniul firmei la care Mircea Sabău era asociat unic.

Lanţul de farmacii, numeroasele cabinete medicale închiriate unor medici de familie şi magazinul de materiale plastice ar valora, potrivit aprecierilor anchetatorilor, aproximativ trei milioane de euro. Totul s-a întâmplat la finalul anului 2012.

În prezent, femeia a atacat decizia judecătorilor sătmăreni în luna octombrie a acestui an la nivelul Curții de Apel Oradea, încercând să obțină o decizie mai favorabilă. Următorul termen este pe data de 10 ianuarie 2017. 

Reamintim că magistrații Tribunalului Satu Mare au dat verdictul în acest caz în data de 28.07.2016. ”Condamnă pe inculpata S.R. la pedeapsa privativă de libertate de 5 ani închisoare și interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a și b teza II-a din Codul penal din 1969, pe o durată de 4 ani, ca pedeapsă complementară. Condamnă pe inculpatul S.M.L. la pedeapsa de 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a și b teza II-a din Codul penal din 1969, pe o durată de 2 ani, ca pedeapsă complementară, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, stabilind termen de încercare de 6 ani. Deduce din pedepsele aplicate inculpaților durata reținerii, pentru inc. S.M.L și respectiv durata reținerii și a arestului preventiv pentru inc. S.R.. Constată că nu există constituire de parte civilă în cauză. Obliga inculpații la plata cheltuielilor judiciare”, se arată în soluția pe scurt a magistraților sătmăreni.

Din câte se pare, sătmăreanca se temea că nu va obţine nimic din averea soţului în urma divorţului. Potrivit unor surse judiciare, femeia ar fi contactat de mai multe ori un interlop sătmărean, căruia i-ar fi cerut cu insistenţă să-i mijlocească contactul cu un racket din Ucraina, dispus să-i ucidă soţul. Povestea a fost semnalată autorităţilor de interlop, care s-a autodenunţat.

La cererea procurorilor, Tribunalul Satu Mare a emis în luna decembrie a anului 2012 mandat de arestare pe 29 de zile pe numele lui Rodica Sabău, care este acuzată de instigare la omor. Fiul său, Mircea Lucian Sabău, acuzat de complicitate, a primit la aceiași dată interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe durata următoarelor 29 de zile.Fii primul care comentează! despre "CONDAMNARE. O sătmăreancă a încercat să angajeze un ASASIN. Contestă decizia"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Social-democrații sătmăreni votează: “Am votat pentru un program de guvernare coerent”

Închide