Condamnări în dosarul Colectiv. Piedone, patronii clubului și pompierii, închisoare cu executare


Au fost date primele condamnări în dosarul Colectiv. În total, magistrații au dispus în acest dosar peste 100 de ani de închisoare pentru persoanele trimise în judecată. Primarul Sectorului 4 la data tragediei, Cristian Popescu Piedone, patronii clubului dar și pompierii care au verificat locația, toți au luat sentințe cu executare.

Potrivit Digi24, Cristian Popescu-Piedone, care la data producerii tragediei era primar al Sectorului 4 a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Cei trei patroni ai clubului Anastasescu George Alin, Mincu Costin și Gancea Paul-Cătălin vor avea, fiecare, de ispășit 11 ani si 8 luni de închisoare cu executare.

Cei doi pompieri care au verificat clubul, Radu Antonina și Matei George-Petrică au fost condamnați fiecare la 9 ani si 2 luni de închisoare cu executare.

Pe lângă aceștia, tot sentințe cu executare au primit și trei angajați ai Primăriei Sectorului 4. Este vorba despre angajata Iofciu Aurelia, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, Ganea Luminiţa Larisa – consilier superior primărie Sector 4, care a fost condamnată la 7 ani de închisoare cu executare și referentul superior Moţoc Sandra Ramona, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare.

Patronii frimei de artificii au primit și ei condamnări, tot cu executare. Niţă Daniela Ioana a primit o sentință de 12 ani si 8 luni de închisoare cu executare, iar Niţă Cristian Mihai a primit 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare.

Pirotehnistul Zaharia Viorel a fost condamnat la 9 ani și 8 luni de închisoare cu executare, iar Moise Marian, la 10 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, Colectiv SRL și Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost condamnate la 4,7 milioane de lei.

Procurorii au cerut, cumulat, pentru cei 13 inculpaţi, 160 de ani de închisoare. Avocații celor trimiși în judecată au precizat că toți sunt nevinovați și au solicitat achitarea acestora.

27 de tineri au murit pe loc în incendiul care a cuprins clubul Colectiv pe data de 30 noiembrie 2015. Alte aproape 130 de persoane au fost internate. Alte 37 de persoane au murit în urma infecțiilor și rănilor suferite. Unul dintre supraviețuitori și-a pus capăt zilelor. A fost cea de-a 65-a victimă a incendiului de la Colectiv.

Sentința dată astăzi de magistrați nu este una definitivă.Fii primul care comentează! despre "Condamnări în dosarul Colectiv. Piedone, patronii clubului și pompierii, închisoare cu executare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.