Conducerea PSD Satu Mare nu știe de vreun plan de ”mazilire” a propriului primar din Medieșu Aurit

La insistențele reporterilor PresaSM, conducerea Organizației Județene Satu Mare a PSD a reacționat după scandalul politic de la Medieșu Aurit, în care unele surse PresaSM susțin că o parte dintre social-democrați ar fi încercat să-l mazilească tocmai pe primarul PSD, Marian Torok. 

Aurelia Fedorca: ”A fost un exercițiu nefericit”

Președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Aurelia Fedorca, a recunoscut că a avut o discuție cu mai mulți social-democrați din Medieșu Aurit, printre care și viceprimarul cu atribuții de primar, Marian Torok, în care au încercat să se folosească de majoritatea din Consiliul Local și să își promoveze astfel și un consilier cu atribuții de viceprimar. Respectiv pe Simona Por.

Doar că, în final, totul a eșuat în Consiliul Local, în urma votului secret de ieri fiind desemnat Olah Szabolcs (UDMR) pe funcția de viceprimar. Cu toate că UDMR deține doar două locuri în Consiliul Local.  Aurelia Fedorca a mai precizat că nu știe să fi fost vreun joc politic intern sau extern care să-l vizeze pe propriul primar Marian Torok.

”Sâmbătă (23.02.2019, n.red.) am avut o discuție cu colegii mei din organizația Medieșu Aurit. Am discutat despre posibilitatea de a susține o colegă consilier pentru a exercita atribuțiile de viceprimar la Medieșu Aurit. Cu toate că am avut o majoritate, deși nu una absolută, a fost un exercițiu nefericit. Nu am reușit. Dar nu știu să fi fost vorba despre alte aspecte, care să îl vizeze pe primarul nostru”, a spus Aurelia Fedorca pentru PresaSM.  

Surse politice susțin că Aurelia Fedorca este persoana care a reușit să îl salveze pe Marian Torok, dejucând planurile complotiștilor. 

Ce spun sursele politice

Surse politice locale și județene susțin că unii social-democrați din Medieșu Aurit ar încerca să-și dea jos propriul viceprimar cu atribuții de primar! Este vorba despre viceprimarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok, care exercită funcția de primar. Și asta după ce fostul primar social-democrat Radu Iancu a fost destituit de Prefectura Satu Mare, ca urmare a unui proces pierdut cu Agenția Națională de Integritate. Potrivit unor surse politice, planul de mazilire ar fi unul în mai multe etape.

În prima etapă urma să fie desemnată ”consilier cu atribuții de viceprimar” Simona Por. În a doua etapă, partidul îl forța pe Marian Torok ”să-și piardă” susținerea politică și, în mod automat, funcția. În a treia etapă, Simona Por devenea viceprimarul cu atribuții de primar.

Primarul Torok neagă acest scenariu

Și primarul Marian Torok neagă acest scenariu, precizând că nimeni nu încearcă să-l ”mazilească”, iar PSD rămâne în continuare singura lui opțiune politică. Întrebat, totuși, de ce crede că Simona Por nu a obținut votul colegilor, în condițiile în care PSD avea controlul consiliului, acesta nu a avut niciun răspuns. Întrebat dacă nu crede că tocmai unii dintre colegii săi consilieri au făcut ”blat politic” pentru a-l apăra, acesta a precizat că nu cunoaște o astfel de situație.

Întrebat, de asemenea, cum își explică faptul că un candidat al UDMR (care deține DOAR 2 (!) locuri de consilier) a ajuns viceprimar, Torok a evitat un răspuns. În pofida tuturor informațiilor politice și a realității din Consiliul Local, se pare că primarul Torok rămâne fidel PSD, cel puțin la nivel declarativ.1 Comment on "Conducerea PSD Satu Mare nu știe de vreun plan de ”mazilire” a propriului primar din Medieșu Aurit"

  1. Da, da…și marmota învelea ciocolata…!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PSD
Parlamentar liberal, atac dur la social-democrații sătmăreni

Închide