Consilierii au decis. Acceptă majorarea tarifului de salubrizare

Consilierii Locali au decis să accepte majorarea taxelor de salubrizare, după un memoriu al Florisal în care se arăta că valorile stabilite la finalul anului trecut de consilieri ar fi generat pierderi financiare. 

Consilierii locali au acceptat o creștere modică a tarifelor de salubrizare, asta după ce au votat tarifele la finalul anului trecut.

Modificarea de preț a survenit în urma unei plângeri depuse de cei de la Florisal. Compania argumenta că prețurile decise prin hotărârea consilierilor ar fi generat pierderi financiare semnificative care ar fi putut duce până la sistarea serviciului de salubrizare.

Potrivit legii, compania are dreptul de a solicita reactualizarea trafelor, iar consilierii locali au fost de acrod cu o creștere modică a prețului, de puțin peste zece procente.

“Operatorul propune prin Memoriul tehnico-economic şi Fişa de fundamentare, un tarif modificat pentru deşeurile menajere care sunt depuse la rampă, astfel costurile de operare totale urmând să fie acoperite şi recuperate prin aplicarea acestuia,” se arată în textul deciziei.

Astfel, dacă prin decizia de la finalul lui 2018 se stabilea ca persoanele fizice să achite un cost de 8,26 de lei/persoană/lună, cu TVA, reactualizarea tarifelor duce costul la 9,39 de lei/lună/persoană, o creștere de aproximativ 13%. În ceea ce privește persoanele juridice, dacă prin decizia din 2018 era stabilit un preț de 71,86 lei/mc, acum tariful ajunge la 81,68 lei/mc. Tarifele reprezintă costul plătit pentru colectarea, transportul deșeurilor menajere prin depozitare.

Florisal a menținut în memoriul depus autorităților oportunitatea aplicării unui tarif de 0 lei pentru deşeurile reciclabile. Compania speră că astfel va încuraja colectarea separată a deşeurilor. Compania precizează, potrivit documentelor Primăriei, că pentru acest serviciu cheltuielile de operare nu sunt egale cu 0, astfel ele trebuiesc recuperate.

Fii primul care comentează! despre "Consilierii au decis. Acceptă majorarea tarifului de salubrizare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Local, municipiul Satu Mare
VIDEO. O haită de câini atacă un biciclist în centrul municipiului Satu Mare

Închide