Consiliul Județean reacționează la scandalul ”limuzinelor” în loc de autoutilitare

După ce nu a răspuns la apelurile repetate ale reporterilor PresaSM, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, reacționează printr-un drept la replică remis redacției noastre. Și, culmea ironiei, precizează că PresaSM nu a solicitat punct de vedere. După ce am așteptat cu publicarea materialului peste două ore, încercând să obținem un punct oficial de vedere! Motiv pentru care am pierdut chiar și publicarea în premieră a subiectului. Cu toate că l-am aflat primii!

”În legătură cu articolul apărut sub linkul https://presasm.ro/acuzatii-extrem-grave-la-consiliul-judetean-am-votat-autoutilitare-iar-ei-si-au-cumparat-masini-de-lux/ considerăm că este o denaturare a faptelor, prezentate fără a cere un punct de vedere oficial al Consiliului Județean Satu Mare și am dori să precizăm următoarele:

Mașinile de serviciu marca Opel Vectra a Consiliului Județean Satu Mare aveau peste 10 ani și întreținerea lor era costisitoare.

Mașinile achiziționate la finalul anului 2017 erau necesare pentru deplasările pe teren, utilizare mixtă pe asfalt și la lucrări de pe raza județului; aceste mașini se folosesc și de alte instituții, având cel mai mic preț din aceasta categorie, și având omologare N1, adică autoutilitară.

Achiziționarea mașinilor era bugetată în trei ani la rând, și s-au cumpărat numai când actuală stare a parcului auto o necesita.
Era o achiziție publică transparentă, deschisă, legală cu o finalitate necontestată.

Era cumpărată din bugetul de anul trecut, neavând influență asupra bugetului de anul acesta.

Contrastul făcut de domnul consilier Cozma  legat de neincluderea în buget a echipamentelor medicale cerute personal e greșită și are un iz de populism ieftin. Încă în cadrul ședinței de consiliu din 31.01.2017 era clarificată că în cea mai mare parte sunt incluse deja în buget solicitările personale al dânsului. Rezultă și din procesul verbal.

Spitalul Județean Satu Mare prin votul consilierilor a primit anul acesta 7 milioane de lei pentru investiții și 5 milioane de lei pentru funcționare. E cea mai mare alocare din ultimii ani din partea CJSM pentru unitățile spitalicești din subordine”.


Nota redacției: PresaSM a încercat mereu să obțină poziția conducerii Consiliului Județean Satu Mare. În ultima perioadă am avut succes, dar astăzi președintele Consiliului Județean nu a răspuns apelurilor repetate. PresaSM își rezervă dreptul de a publica pe viitor informațiile obținute în premieră și fără poziția Consiliului Județean. Considerăm că nu se poate întârzia demersul jurnalistic doar pentru că unii nu pot sau nu vor să răspundă la telefon.

1 Comment on "Consiliul Județean reacționează la scandalul ”limuzinelor” în loc de autoutilitare"

  1. As dori si eu o ,,autoutilitara” din asta!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
Noi acuzații la Consiliul Județean! Scandalul limuzinelor ”camuflate” în autoutilitare capătă amploare!

Închide