Consiliul Local și Primăria au aruncat ilegal taxa specială de salubritate în cârca sătmărenilor

Instituția Prefectului a retrimis în Consiliul Local hotărârea prin care taxa specială de salubritate urma să fie pusă în cârca sătmărenilor. Prefectura Satu Mare cere Consiliului Local să revizuiască decizia, în caz contrar urmând ca hotărârea să fie atacată în Contencios Administrativ de către Instituția Prefectului.

”Ca urmare a exercitării controlului de legalitate asupra hotărârilor adoptate de către Consiliul Local al Municipiului Satu Mare, prefectul judeţului Satu Mare, prin adresa nr. 5245/05.05.2017 a transmis spre reanaliză Hotărârea nr. 49/23.02.2017 pentru aprobarea perceperii taxei reglementate de OUG nr. 196/22.12.2005 privind Fondul pentru mediu, în sensul modificării și completării acesteia, în vederea intrării în legalitate.  Aceasta este procedura prealabilă, prin care s-a solicitat stabilirea expresă de către forul deliberativ a plătitorului/plătitorilor taxei de mediu instituite prin art. 9, alin. 1, lit. C din OUG 196/2005. În cazul neconformării, prefectul este îndreptățit să promoveze acțiunea în instanță pentru anularea HCL nr. 49/23.02.2017. În același timp s-au adus la cunoștința Consiliului Local prevederile legale care trebuie respectate de către operatorul de salubrizare în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea se regăsesc în Legea Nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, Legea Nr. 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităților, Ordinul ANRSC nr. 82/2015 privind Regulamentul-cadru a serviciului de salubrizare a localităților”, se arată în decizia Instituției Prefectului.2 Comments on "Consiliul Local și Primăria au aruncat ilegal taxa specială de salubritate în cârca sătmărenilor"

  1. Cristur | mai 5, 2017 at 12:15 |

    Felicitări Prefecturii și la Carei s-a introdus taxa de mediu eu am cerut explicații printr-o sesizare și aștept răspunsul de la Bio Florisal Carei. Conform OUG 196/2005 taxa de mediu se plătește de către agenții economici și de către unitățile administrative și nicidecum de către persoanele fizice. Aștept ca presa să aprofundeze acest subiect.

    View Comment
  2. RUȘINE tuturor celor care au votat ca noi cetățenii să plătim această taxă. Ne vor voturile iar apoi își bat joc de noi.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
zeci de milioane de euro pentru satu mare
Sute de proprietari de terenuri din Satu Mare, Ardud și Botiz vor fi expropriați!

Închide