Contrabandă și trafic de droguri în județul Satu Mare. Zeci de grupări infracționale

Contrabanda continuă să reprezinte principalul fenomen infracţional care se manifestă pe frontiera de nord-vest a României. Ca mod de operare, cetăţenii români acţionează în complicitate cu cetăţeni ucraineni. În unele cazuri au fost depistaţi cetăţeni români, membri ai aceleaşi familii împlicaţi în activităţi de contrabandă, fiecare având rolul său în activitatea infracţională.

În anul 2016, pe linia combaterii contrabandei poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei (din cadrul căruia face parte și Serviciul Poliției de Frontieră Satu Mare) au înregistrat 553 dosare penale, fiind implicate 597 persoane, sub aspectul săvârşirii a 876 infracţiuni.

În anul 2016, au fost desfăşurate activităţi de documentare şi investigare faţă de un număr de 30 grupări infracţionale. Tot în această perioada au fost executate 27 de percheziţii domiciliare în cadrul unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări și au fost puse în executare 78 de ordonanțe de punere sub sechestru asigurator. Valoarea bunurilor puse sub sechestru se ridică la suma de 5.334.609 lei

A fost descoperită şi ridicată în vederea confiscării cantitatea de 2.301.333 pachete ţigarete de provenienţă ucraineană în valoare totală de 20.361.279 lei. Pe timpul celor 456 evenimente de contrabandă constatate poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare în 126 de situaţii pentru somarea şi reţinerea persoanelor implicate.

Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost executate 26 acţiuni. Ca urmare a activităţii desfăşurate au fost înregistrate 42 dosare penale, pentru săvârşirea a 51 infracţiuni de către 49 persoane, cetăţeni români şi străini. Au fost descoperite 49 autovehicule furate din străinătate a căror valoare depăşeşte suma de 2.957.205 lei.

Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pe această linie de muncă au fost înregistrate 6 dosare penale pentru săvârşirea a 12 infracţiuni, în care au fost implicate 10 persoane. Totodată, au fost descoperite şi ridicate 1.215 arme (cu aer comprimat, vânătoare etc.) și mai multe tipuri de muniție.

În anul 2016 au fost înregistrate 5 dosare penale pe linia combaterii traficului cu substanţe interzise pentru comiterea a 14 de infracţiuni pe linia traficului cu substanţe interzise, de către 9 persoane.

 

Fii primul care comentează! despre "Contrabandă și trafic de droguri în județul Satu Mare. Zeci de grupări infracționale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră caută zeci de viitori ofițeri și subofițeri în Satu Mare. Toate detaliile

Închide