Coșmarul continuă la sonda de gaze de la Moftin. Zgomote infernale zile la rând. Ultimatum al primarului

Serinus Energy face din nou teste la Moftin, acolo de unde intenționează să pompeze gazele în magistrala Transgaz și efectuează teste în acest sens. Și asta pe nervii localnicilor, care susțin că de sâmbătă și până astăzi trăiesc un coșmar.

Oamenii declară că zgomotul este deja insuportabil, fapt pentru care primarul comunei Moftin, David Gheorghe, a intervenit hotărât și a dat un ultimatum celor care se ocupă de exploatare.

”Am luat legătura cu cei din conducerea firmei care exploatează gazele de la Moftin și mi-au spus că astăzi, până la ora 10.00, vor înceta cu testele. Căci este vorba despre niște teste, probe la conducta de racord, făcute de către cei de la Transgaz. Care vor să vadă dacă rețelele corespund înainte de a se pompa în magistrală. Totuși, se apropie sărbătorile, așa ceva nu este posibil. Să suporte iar oamenii aceste zgomote”, a declarat Gheorghe David pentru PresaSM.

Reamintim că incendiul izbucnit în decembrie 2017 la sonda de gaze de la Moftin a durat 20 de zile. Pe parcursul celor douăzeci de zile, pe amplasamentul sondei de gaz au acționat pompieri din opt inspectorate județene după cum urmează: ISU Bihor cu 77 pompieri, ISU Bistrița Năsăud cu 15 pompieri, ISU Cluj cu 5 pompieri, ISU Maramureș cu 44 pompieri, ISU Mureș cu 7 pompieri, ISU Sălaj cu 60 pompieri, ISU Timiș cu 42 pompieri, iar ISU Satu Mare cu o medie zilnică de 45 de pompieri.

Serinus Energy deţine, prin firma Winstar, concesiunea unui perimetru din judeţul Satu Mare, de aproape 3.000 de kilometri pătraţi. Compania a identificat acolo rezerve de circa 510 milioane de metri cubi de gaze, după ce a forat două sonde. Doar în primele trei luni ale acestui an, Serinus a investit 2 milioane de dolari pentru dezvoltarea operaţiunilor din România dar a trebuit să suporte şi daune legate de faptul că la una dintre sonde a avut loc un incendiu, anul trecut.

Fii primul care comentează! despre "Coșmarul continuă la sonda de gaze de la Moftin. Zgomote infernale zile la rând. Ultimatum al primarului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu sondă, Moftin
Exploatația de la Moftin, în mâinile polonezilor. Rompetrol vrea să vândă, se opune ANAF-ul

Închide