Cosmin Rațiu promite transparență în cheltuirea banului public. Dă exemplu macheta pentru cartierul Micro 17


Cosmin Rațiu, candidatul ALDE la Primăria municipiului Satu Mare, promite tansparență în modul de cheltuire a banului public. Rațiu dă exemplu macheta pentru cartierul Micro 17 realizată în administrația Coica. Suma plătită, peste 28.000 de euro, putea fi investită în protecție socială sau achiziționarea de mobilier stradal, mai spune candidatul ALDE.

Redăm integral mesajul candidatului ALDE la Primăria municipiului Satu Mare, Cosmin Rațiu:

Sunt Cosmin Rațiu și candidez la funcția de primar al Municipiului Satu Mare, unul dintre obiectivele mele ca viitor primar este transparența banului public, dar fiind un subiect sensibil de multe ori unele investiții nu fac mândria administrației publice și atunci sumele sunt cheltuite pe ascuns.

Unul dintre micile secrete ale acestui capitol îl are ca actor principal pe Coica Dorel. În iunie 2015 primar pe atunci în funcție Coica Dorel a comandat o machetă a cartierului Micro 17 invitând sătmărenii să vină la primăria să vadă capodopera și să le arate unde sunt localizate realizările sale prin cartier.

Micul secret al acestei nefolositoare isprăvi este prețul pe care Coica l-a plătit firmei de casă care a realizat macheta și anume 129.000 RON fără TVA (28.859 euro la cursul valutar al vremii respective).

Bani din care la un calcul făcut în mare, comunitatea sătmăreană ar fi beneficiat de:

137 de banci calitative amplasate în cartiere
2740 de ghiozdane cu rechizite pentru copiii defavorizați
18.266 de porții de hrană pentru copiii din creșe și grădinițe
27.400 de copii puteau să se dea gratuit cu trenulețuș din Grădina Romei
3914 de saci de hrană pentru câinii din adăpostul canin

Un asemenea ”hocus-pocus” cu banii publici a fost posibil printr-un artificiu legislativ care permite atribuirea sumelor mai mici de 30.000 de euro fără licitație, adică în liniște, pe ascuns și cu dedicație clară pentru propria clientelă abonată la banul public.

Este inadmisibil ca banii sătmărenilor adunați cu atâta efort din impozite și taxe să fie irosiți pe astfel de mofturi megalomane, Coica demonstrând o lipsă totală de respect față de sătmăreni și viitorul sătmarului.Fii primul care comentează! despre "Cosmin Rațiu promite transparență în cheltuirea banului public. Dă exemplu macheta pentru cartierul Micro 17"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ALDE, alegeri locale 2020
Adrian Ștef:”A început asfaltarea Autostrăzii Codrului, în penultima zi de campanie electorală, pe baza unui contract din… 2015!”

Închide