COVID-19: Care sunt județele cu cele mai multe cazuri noi. Ce situație avem în nord-vestul țării

Județul Argeș este primul pe țară la numărul de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. În clasament este urmat de Capitală și județul Brașov. Județul Satu Mare este în continuare printre puținele din țară în care n-au mai fost raportate noi cazuri. Practic, de cinci zile, la noi în județ, autoritățile spun că nu au mai fost confirmați pacienți pozitivi. 

Până astăzi, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 637 noi cazuri,. În continuare, 234 de pacienți sunt internați pe secțiile de ATI din țară, iar tot în ultimele 24 de ore au fost raportate 30 de decese, în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, București, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea.


Un tânăr din Satu Mare a vrut să vină acasă. Dar a fost arestat la intrarea în țară


Care sunt județele cu cele mai multe cazuri noi

Cele mai multe cazuri noi, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat în județul Argeș. Potrivit datelor transmise de INSP, la nivelul județului s-au înregistrat 92 de cazuri noi. Argeșul este urmat în clasament de București. Aici au fost identificați drept pozitiv un număr de 62 de pacienți. Tot 62 de cazuri noi au înregistrat și autoritățile din Brașov. Topul este completat de Vâlcea, cu 53 de cazuri noi și Galați, cu 47 de cazuri identificate în ultimele 24 de ore.

În continuare, cele mai multe cazuri înregistrate de la începutul epidemiei sunt în Suceava, peste 4180. Urmează Capitala, cu un total de 3918 cazuri și Brașovul, cu 2076.

Numărul județelor cu un bilanț de peste 1.000 de cazuri a ajuns la opt, plus Capitala. Este vorba despre Suceava, București, Brașov, Argeș, Galați, Vrancea, Iași, Botoșani și Neamț. Dâmbovița are 987 de cazuri, iar Ilfov are tot peste 900 de infectați, de la debutul pandemiei și până astăzi.

Care este situația în nord-vestul țării

Satu Mare este singurul județ din regiunea de nord-vest care nu a înregistrat niciun caz în ultimele 24 de ore. Județul Sălaj a raporat două cazuri noi, la fel ca Maramureș. În Bihor au fost identificate patru cazuri noi, iar în Bistrița-Năsăud au fost raportate 9 cazuri. Județul Cluj se confruntă cu 19 cazuri noi.


Sătmăreancă ucisă cu bestialitate de propriul soț. Motivul? Femeia a vrut să divorțeze


Clasamentul rămâne neschimbat în regiunea de nord-vest a țării. Satu Mare este pe primul loc, cu 82 de cazuri de la începutul epidemiei. Este urmat de Sălaj, cu 123 de cazuri, Maramureș, cu 239 de cazuri, Bistrița-Năsăud cu 642 de cazuri, Bihor, cu 715 cazuri și județul Cluj, cu 790 de cazuri.

Fii primul care comentează! despre "COVID-19: Care sunt județele cu cele mai multe cazuri noi. Ce situație avem în nord-vestul țării"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Cinci zile fără cazuri noi la Satu Mare

Închide