Crește numărul persoanelor rătăcite prin pădurile județului. Salvamontiștii trag un semnal de alarmă

Tot mai mulți turiști se rătăcesc prin munții și pădurile județului, spun cei de la Serviciul Salvamont. Doar în ultima săptămână, salvatorii au avut patru acțiuni de căutare, iar turiștii sunt rugați să țină seama de recomandări atunci când se aventurează în drumeții.

Savalmontiștii sătmăreni au făcut un nou apel la amatorii de plimbări prin natură. Având în vedere că doar în ultima săptămână au fost organizate patru acțiuni de căutare a persoanelor pierdute prin pădurile și munții județului, salavatorii au venit și cu o serie de recomandări pentru cei care vor să își petreacă timpul liber în zonele destinate drumețiilor. Avertizarea este valabilă și pentru cei care merg la cules de ciuperci, spun cei de la Serviciul Salvamont.

Recomandări pentru amatorii de drumeții:

1. Deplasarea în zonele împădurite, chiar și în cele de șes, să nu se facă solitar, din grup trebuie să facă parte cel puțin două persoane
2. La plecare trebuie să anunțe apropiații despre locul/zona în care se vor găsi pe timpul zilei și, dacă se poate, o estimare a orei de întoarcere (notarea pe hârtie a destinației – o altă metodă)
3. Să ia asupra lor telefoanele mobile, cu bateria încărcată!!!
4. Se recomandă telefoanele inteligente care oferă posibilitatea localizării!
5. Descărcarea aplicației gratuite „Apel 112” pusă la dispoziție de către STS pentru toate rețelele de telefonie mobilă
6. Apelarea 112 din primul moment în care s-a constatat pierderea traseului sau a vreunui membru al grupului
7. În cazul constatării dispariției de către aparținători, de regulă la lăsarea întunericului, solicitarea să se facă imediat, a nu se aștepta sosirea dimineții, se pot pierde timpi prețioși în găsirea victimelor
8. La plecarea în zona montană sau pădure, (drumeții, cules de ciuperci, adunat lemne de foc etc), persoanele în cauză trebuie să poarte asupra lor, într-un rucsac, un necesar minim de haine, o sursă de lumină, apă, hrană, chibrituri, medicamente pentru bolnavii cronici
9. Dacă în grup se regăsesc și persoane în vârstă sau cu probleme medicale, acestea trebuie ținute sub observație, în contact vizual permanent.

Citește și:

FOTO. Atenție, sătmăreni! Urșii și-au extins arealul la Luna Șes. Coboară aproape de zonele locuite

FOTO. Ursoaică cu doi pui, surprinsă la noi în județ. Ce spun salvamontiștii

FOTO. Cum arată “marea relaxare” la sătmăreni: acte de vandalism, gunoaie, lipsă de civilizație

Fii primul care comentează! despre "Crește numărul persoanelor rătăcite prin pădurile județului. Salvamontiștii trag un semnal de alarmă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Serviciul Salvamont
FOTO. Atenție, sătmăreni! Urșii și-au extins arealul la Luna Șes. Coboară aproape de zonele locuite

Închide