Crima de la Casablanca: cum a mințit inculpatul judecătorii. Show de prost gust

FOTO: Arhivă

În această dimineață a avut loc un nou termen în procesul în care Ștefan Roman, în vârstă de 38 de ani, este judecat în cazul crimei de la Casablanca, în care a fost ucisă barmana Nicoleta Dunca. Reporterii PresaSM s-au aflat în sala de judecată, acolo unde au asistat la dezbateri.

Nu a colaborat cu anchetatorii

Dacă în fază de urmărire penală inculpatul roman nu a recunoscut nimic și nu a dat nicio declarație, precizând că așa i-ar fi spus avocatul din oficiu, astăzi, în fața instanței, s-a răzgândit. Doar că în loc să fie coerent a dat o serie de mărturii total ilogice, pierzându-se în propriile minciuni.

Acesta a precizat că în noaptea crimei, în jurul orei 02.00 a coborât din camera de hotel și a consumat băuturi alcoolice, împreună cu victima. Iar mai apoi, în jurul orei 02.30, a comandat două pizza, pe care le-a consumat împreună cu Nicoleta Dunca.

Mai apoi, și aici începe seria de rateuri logice, revenind asupra datelor oferite inițial – fără să-și dea seama – a schimbat coordonatele temporale. După care a precizat că ar fi cumpărat – cu 12 lei – o țigară cu etnobotanice de la niște indivizi din Grădina Romei.

Serie de erori logice

După ce a fumat țigara, i s-ar fi făcut rău și s-ar fi așezat la masă cu victima. Mai apoi a revenit asupra declarației, fără să-și dea seama, precizând că s-a pus la un aparat de jocuri de noroc. La un moment dat, s-ar fi dus la bar și ar fi cerut o bere, iar victima l-ar fi refuzat, aruncându-i câteva cuvinte grele. Moment în care acesta i-ar fi aruncat conținutul unui pahar în față, iar mai apoi susține că nu își amintește nimic, ca și efect al presupului consum al țigării suspecte.

Ulterior, întrebat de instanță dacă a consumat și băuturi alcoolice, inculpatul a precizat clar: 6 beri și 12 pahare de coniac. După care, la scurt timp, tot fără să realizeze, a precizat că a băut exact 20 de pahare de coniac.

Iar seria a continuat…

Întrebat, în continuare, când și în ce condiții a luat decizia de a pleca spre Petea, iar mai apoi spre Urziceni, cu scopul de a fugi din țară, inculpatul a spus inițial că nu a vrut să fugă. Mai apoi, a revenit și a spus că s-ar fi speriat când a văzut că este plin de sânge. După care a declarat că a văzut sângele doar în timp ce era în localitatea Petea. Apoi, a spus că a văzut sânge pe pantaloni și pantofi în municipiul Satu Mare, iar o rană de la mână a văzut-o doar în Petea.

Seria fracturilor evidente de logică a continuat și a culminat cu faptul că a spus că a luat un taxi din zona Grădii de Nord, iar mai apoi din centrul Sătmarului. Când s-a văzut încolțit de propria serie de minciuni, acesta a început să plângă, dar judecătorul a intervenit hotărât: ”Nu plângeți, sunteți bărbat!”

A recunoscut totul

După ce și-a revenit ca prin minune și împăcat probabil cu posibila sentință dură pentru omor calificat și tâlhărie calificată, inculpatul și-a recunoscut fapta și a precizat că îi pare rău.Fii primul care comentează! despre "Crima de la Casablanca: cum a mințit inculpatul judecătorii. Show de prost gust"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Detalii stupefiante în cazul crimei de la Casablanca. Victima ar fi tăiat cablurile camerelor

Închide