Criza de muncitori, ”combătută” cu pușcăriași la Satu Mare. Afacere de milioane


Nu e nicio glumă! Conducerea Penitenciarului Satu Mare a reușit să transforme unitatea de detenție într-o fabrică! Sau cel puțin într-o ”firmă de leasing de personal”. Reporterii PresaSM au aflat că procentul persoanelor care muncesc a crescut vertiginos. În acest moment, aproape jumătate dintre deținuți au ales să muncească. Astfel câștigă zile care se scad din pedeapsă și credite.

De exemplu, dacă în cursul anului 2017 din numărul total de 426 de deținuți au muncit 159, ceea ce reprezintă un procent de 37%. Acest procent a cunoscut o creștere spectaculoasă în anul 2018, atunci când s-a ajuns la 49%.

Adică, din numărul total de 357 de deținuți au ales să muncească un număr de 175 de persoane. Este important de precizat că salarul mediu al unui deținut este de 1.940 de lei pe lună, potrivit informațiilor PresaSM.

Situația este și mai interesantă dacă luăm în considerare profitul care s-a dublat în ultimii doi ani. Mai exact, dacă în cursul anului 2017 au fost obținute venituri de 679.951 de lei, în cursul anului 2018 cuantumul venitului a urcat la 1.475.191 lei.

Este important de pecizat că deținuții din Penitenciarul Satu Mare au contribuit chiar la construirea mall-ului NEPI Rockcastle.1 Comment on "Criza de muncitori, ”combătută” cu pușcăriași la Satu Mare. Afacere de milioane"

  1. eros norbert | martie 4, 2019 at 19:42 |

    super frumos, la muncă cu deținuții, nu îi învățați să devină trântori

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Penitenciarul Satu Mare
FOTOGALERIE. Condiții de lux în Penitenciarul Satu Mare. Viața ”grea” a deținuților

Închide