Criză severă de sânge la Satu Mare. Operații oprite, vieți în pericol. Apel către sătmăreni!

Apel către donatori

Criză severă de sânge în județul Satu Mare. Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare trebuie să asigure zilnic zeci de litri de sânge, din care unele grupe destul de rare, precum grupa sânge B3 negativ, după cum a prezentat PresaSM în urmă cu două zile.

Problema este cu atât mai gravă cu cât numărul donatorilor a scăzut cu două treimi față de anul trecut. De la circa 70 de donatori pe zi în 2016 la circa 25 de donatori în acest an.

Cele mai mari probleme se înregistrează la grupele rare, acolo unde stocul este limitat sau inexistent. Problema este că nici centrele de transfuzii din județele limitrofe nu o duc mai bine. Dacă până acum Satu Mare primea ajutor din partea centrelor învecinate, acum s-a ajuns ca și centrele din Sălaj, Bihor sau Maramureș să aibă probleme similare.

Singurele instituții care se implică în mod activ în aceste procese de donate voluntară sunt cele militarizate, respectiv Inspectoratul Județean de Jandarmi sau Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Oficialii Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare fac un apel disperat către toți sătmărenii pentru a veni și a dona sânge. Situația este chiar critică.


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "Criză severă de sânge la Satu Mare. Operații oprite, vieți în pericol. Apel către sătmăreni!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.