Csak a koronavírusos betegeknek marad nyitva a Nagykárolyi Városi Kórház

Tekintettel arra, hogy megyei szinten, kiemelten pedig Nagykároly övezetében, a SARS-Co-V-2 típusú fertőzöttek kórházi egészségügyi ellátást igényelnek, a Nagykárolyi Városi Kórház vezetősége, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jóváhagyásával, újrastrukturálta az intézményt, az 555/2020-as szakminisztériumi rendeletnek megfelelően, Covid-támogatott kórházzá nyilvánította a kórházat. Azok a betegek kapnak itt ellátást, akik egyéb krónikus megbetegedésük mellett, megfertőződtek a SARS-Co-V-2-es betegséggel is.

Ezen feltételek mellett, a nagykárolyi kórházban nem tudják ellátni azokat a betegeket, akik nem koronavírussal fertőződtek, mivel nem tudják biztosítani a más típusú betegségekkel kezelt páciensek gyógykezelését biztosító egészségügyi személyzet számára az elkülönítést az intézményben.
Ennek megfelelően, 2020.10.16-tól, a Nagykárolyi Városi Kórház, az 555/2020-as egészségügyi minisztériumi rendeletnek megfelően, csak a pozitív koronavírus tesztet produkáló, egyéb más komoly, krónikus betegségben szenvedők ellátását biztosítja.

Az ambuláns szakrendelés tovább folytatódik a kórház melletti rendelőkben, a hatályban lévő szabályozásoknak megfelelően, illetve a szakrendelést végző egészségügyi személyzettel folytatott egyeztetést követően. Ugyancsak működik az ügyeleti ellátó, a szakorvosi ellátás, a sebészet, így a kritikus állapotban az ügyeletre érkezők állapotát, a stabilizálást követően, indokolt esetben tovább tudják szállítani a Szatmár Megyei Kórházba. Köszönjük a megértésüket! – fogalmaz közleményében az inzétmény vezetősége.Fii primul care comentează! despre "Csak a koronavírusos betegeknek marad nyitva a Nagykárolyi Városi Kórház"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
TÉRKÉP. Az EU országainak több mint fele piros besorolás alá esik

Închide