Cum au luat mită doi polițiști de la Rutieră. L-au pus să fure pe un sătmărean

Sorinel M. și Ionuț P. sunt doi polițiști care nu doar că sunt șpăgari, ci au ajuns atât de departe încât au luat mită de la câțiva lei până la câțiva litri de motorină. Cert este că până la urmă au fost prinși de către investigatorii sub acoperire de la Direcția Generală Anticorupție (DGA). O mână de ajutor a fost dată de către un sătmărean, prins încălcând Codul Penal, dar care a fost instruit de polițiști cum să îi mituiască pentru a scăpa de efectele legii.

O poveste începută din august 2017

Povestea celor doi șpăgari și a șoferului din Satu Mare începe în august 2017, atunci când cei doi polițiști au luat mită câțiva litri de motorină. Și asta după ce l-au surprins pe șoferul unui camion, angajat al unei firme din Satu Mare, sustrăgând combustibil din rezervor pentru a-l vinde unui alt bărbat.

Polițiștii și-au pregătit minuțios terenul, precizându-i șoferului că îl vor duce la sediul Poliției Bistrița, unde îi vor face dosar penal pentru infracțiunea de furt. În drum spre Poliție, șoferul firmei din Satu Mare i-a rugat pe cei doi polițiști să nu îi facă dosar penal, moment în care polițiștii au prezentat oferta: ”Avem și noi nevoie de câțiva litri de motorină”.

Un polițist lacom

Șoferul a fost de acord, așa că în loc să ajungă spre sediul Poliției, cei trei au ajuns din nou în parcarea de unde s-a sustras motorina. Sătmăreanul a scos 30 de litri de motorină din camionul firmei din Satu Mare, cantitate pe care a pus-o în două canistre. Nemulțumit de cât a primit, unul dintre polițiști a mai primit suma de 200 de lei. Dar a fost atât de lacom încât nu i-a spus și colegului său despre acești bani.

Mita, transportată cu autospeciala Poliției Rutiere

Și ca meniul să fie complet, combustibilul luat drept mită a fost transportat cu ajutorul autospecialei de Poliție Rutieră. Mai apoi, agentul Sorinel M. a pus motorina în BMW-ul său, după care a împărțit ”prada” cu colegul polițist, la ieșirea din tură.

Ei bine, ghinionul polițiștilor a fost că sătmăreanul s-a răzgândit câteva luni mai târziu. Mai exact, în februarie 2018 a depus denunț împotriva polițiștilor la DGA, iar aceștia au fost condamnați la închisoare în acest an.

Un polițist, condamnat. Al doilea așteaptă

Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud l-au condamnat la închisoare pe agentul Sorinel M. în acest an. În schimb, Ionuț P. încă așteaptă o decizie a magistraților de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

”Condamnă pe inculpatul M.S. la pedeapsa de 2 ani şi 10 luni închisoare (…) (aceasta din urmă vizând interdicţia de a exercita sau îndeplini funcţia de care s-a folosit la comiterea infracţiunii, aceea de agent de poliţie în cadrul I.P.J. BN, Poliţia …..) Conform art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Conform art. 92 alin. 1 Cod penal stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani”, este decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud. 

2 Comments on "Cum au luat mită doi polițiști de la Rutieră. L-au pus să fure pe un sătmărean"

  1. oameni și..caractere

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre corupție, Direcția Generală Anticorupție, Direcția Națională Anticorupție
Condamnat la peste trei ani de închisoare, ofițerul corupt Bota a ieșit după un an

Închide