Noul manager acuză entitățile private din Spitalul Județean Satu Mare

ARHIVA

Noul manager interimar al Spitalului Județean Satu Mare, Camilio Coste, a scos la iveală o serie de situații pe care nu le consideră tocmai normale. Acesta a declarat că a descoperit un laborator și o farmacie privată în spațiile Spitalului Județean. Acesta nu înțelegere de ce nu s-a reușit deschiderea unui laborator și a unei farmacii cu circuit deschis a Spitalului Județean, care să aducă bani la bugetul instituției.  De asemenea, ridică semne de întrebare și contractele de achiziție a unor aparate medicale.

”Nu înțeleg cum un spital să nu își folosească la maximum ponderea spațiilor și valorificarea lor. Am înțeles că există un laborator particular în policlinică. Nu am înțeles de ce nu există laboratorul spitalului în policlinică, care să producă bani pentru spital. Există farmacie privată în policlinică. Nu am înțeles de ce să nu aibă spitalul farmacie cu circuit deschis care să producă bani pentru spital”, a spus Camilio Coste.

Un alt aspect care ridică semne de întrebare este cel privind contractele de achiziție a unor aparate, în sensul că nu s-ar fi asigurat instruirea personalului și mentenanța aparatelor, susține noul manager interimar.

”Încă o chestie cu care m-am întâlnit: s-au cumpărat toate aparatele pe toate nivele, niciunul în comodat sau în altă formă, în care firma să îți instruiască personalul, să întrețină aparatele, fără banii spitalului și cumperi reactivi, mă refer la contractele comodate. Pe care eu le-am folosit aducând 130 de aparate noi în Spitalul Militar din Cluj. (…) La Spitalul militar am și destituit șeful de laborator”, a conchis Camilio Coste. 

Camilio Coste promite că va schimba multe dintre lucrurile care există în moment.

”Îmi pare rău că trebuie să folosesc un termen din agricultură, dar aici trebuie mers cu brazdă adâncă. Sunt foarte multe lucruri care trebuie făcute aici. Sunt multe elemente care, legal, trebuiau să existe, dar nu există”, a conchis Camilo Coste. Fii primul care comentează! despre "Noul manager acuză entitățile private din Spitalul Județean Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Ce gafă! Angajații Spitalului Județean fac reclamă fostei firme a managerului

Închide