Cum se pregătesc școlile din Satu Mare pentru redeschidere. Ce soluții sunt luate în calcul

În municipiul Satu Mare se fac ultimele pregătiri pentru începerea noului an școlar la data de 14 septembrie, în condiții de pandemie.

Primarul, Kereskényi Gábor, a avut vineri, 14 august, o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean și cu directorii celor 40 de unități de învățământ din municipiu.

,,Am dorit să avem această întâlnire pentru a vedea stadiul pregătirilor, cu ce vă mai poate ajuta municipiul. Știți foarte bine că am luat în calcul cererile dumneavoastră și în ceea ce privește achiziția de tablete și am achiziționat 661 de tablete pentru acei copii care au o situație materială dificilă. În continuare trebuie să ne pregătim pentru că situația nu este una ușoară și este atipică pentru că Ministerul Educației nu a comunicat încă concret despre cum se va desfășura procesul educațional, dar asta nu înseamnă că noi nu trebuie să fim pregătiți pentru toate scenariile ”, a spus primarul Kereskényi Gábor.Primarul municipiului Satu Mare a subliniat că acțiunile de dezinfecție sunt o prioritate, indiferent dacă se vor ține cursurile sau doar o parte din activitățile educative în sălile de curs.

Unitățile școlare trebuie să fie pregătite pentru a-i proteja pe elevi din punct de vedere sanitar, drept urmare Primăria ia în considerare soluții astfel încât să pună la dispoziția școlilor spații suplimentare pentru desfășurarea orelor de curs.

,,Din fericire, noi ne pregătim pentru un scenariu verde, însă nu înseamnă că situația aceasta nu se poate schimba de la o zi la alta. Trebuie să știm care este opinia dumneavoastră și cu ce probleme vă confruntați. Vă stăm la dispoziție, solicitați cu încredere ajutorul nostru și noi vom face eforturi pentru ca elevii și cadrele didactice să își desfășoare activitatea cu respectarea tuturor obligațiilor specifice acestei perioade. Dacă se va pune problema de a organiza învățâmântul prin metode online, Primăria va asigura o platfomă online unitară, respectiv un catalog electronic pentru care vom achita costurile necesare. Însă eu m-aș bucura ca elevii să se întoarcă în sălile de curs”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Primarul municipiului Satu Mare a încheiat întâlnirea prin a sublinia că educația se bazează pe parteneriatul dintre școală- părinți – autoritățile locale, prioritatea fiind dreptul la educație al copiilor, protejarea sănătății lor și a cadrelor didactice.1 Comment on "Cum se pregătesc școlile din Satu Mare pentru redeschidere. Ce soluții sunt luate în calcul"

  1. Marcel Tent | august 15, 2020 at 07:43 |

    vor vedea atât medicii cât și profesorii când elevii se vor inbolnavi și atunci se vor umple spitalele,iar părinții vor lua virusul de la copii,atunci cum vor pleca adulții la lucru ?La aceasta nu se gândește nimeni, și câți morți vor fi atunci vor plânge părinții când trebuie sa îi îngroape,iar profesorii se vor îmbolnăvi și ei ,atunci cine va preda materiile ?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
“Aventura” unor tineri sătmăreni. Reținuți, au rămas și fără alimentele și cartelele furate

Închide