Cunoscutul medic Iosif Szilagyi a încetat din viață! Doliu în comunitatea medicală din Satu Mare

Pierdere fără margini pentru sistemul medical din județul Satu Mare! Șeful Secției de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice (funcție pe care o deținea din 1991), dr. Iosif Silagyi, a decedat la vârsta de 66 de ani.

De numele dr. Iosif Szilagyi se leagă coordonarea Programului Național de Diabet, prin care mii de sătmăreni au fost testați și tratați gratuit. De asemenea, a fost director medical al Spitalului Județean de Urgență în perioada 2001 – 2005 și șeful Centrului de Diabet din 1997.

Szilagyi Iosif s-a născut în anul 1954, fiind fiul unui alt reputat medic sătmărea, dr. Szialgyi Iosif senior, fost medic șef la Spitalul Municipal Satu Mare. Dr. Szilagyi a fost căsătorit și a avut doi copii, de 30 și 34 de ani. Condoleanțe familiei îndurerate!

Fostul manager al Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, a scris pe Facebook despre aceată pierere uriașă:

„Vestea că domnul doctor Szilagyi a decedat a căzut ca un trăznet! Comunitatea sătmăreană, Spitalul Județean, dar mai ales pacienții dânsului au pierdut imens! A fost unul dintre puținii medici sătmăreni care desfășura studii clinice, aducătoare de importante beneficii financiare spitalului! În fiecare an, de Ziua Mondiala a Diabetului, era motorul evenimentului în care erau testați gratuit peste 1000 de sătmăreni.

A coordonat Programul Național de Diabet prin care pacienții erau tratați gratuit. În 2016, când am renovat secția de diabetologie, era atât de încântat! Refăcusem circuitele pentru partea de studii clinice și pentru spitalizarea de zi! Era șeful de secție ce știa absolut tot ce se întâmplă în sectie. Își cunoaștea și sprijinea, mereu, colegii!

Nu știu în ce condiții se acordă numele cuiva unei secții a spitalului sau unui eveniment, dar dr. Szilagyi ar merita să-i fie astfel cinstită memoria! N-am apucat niciodată să-i mulțumesc pentru întregul sprijin de care m-am bucurat, din partea dansului, cât am fost manager SJU și pentru cât de multe m-a învățat!

Acum îmi sună în urechi melodia din Pantera Roz. Aceasta era melodia pe care o auzeai în telefon, când îl sunai, până îți răspundea! Fie-i țărâna ușoară! Odihnă veșnică, domnule doctor!”.1 Comment on "Cunoscutul medic Iosif Szilagyi a încetat din viață! Doliu în comunitatea medicală din Satu Mare"

  1. se vede rezultatele | septembrie 17, 2020 at 22:20 |

    öszinte részvétünk

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre doliu
FOTO. Doliu în Primăria Satu Mare! A plecat dintre noi un inginer de mare valoare

Închide