De la ce s-a împuțit tot Careiul. Firma de biogaz are două zile să rezolve problema


Reporterii PresaSM au luat legătura cu reprezentanții Gărzii de Mediu Satu Mare în legătură cu mirosul pestilențial care a cuprins tot municipiul Carei. Potrivit surselor PresaSM, firmei care produce biogaz din dejecții și resturi animaliere i s-a defectat tocătorul de materie primă.

Pe cale de consecință, date fiind și temperaturile ridicate din ultima vreme, resturile animaliere au intrat într-un proces avansat de descompunere, iar mirosul degajat a fost antrenat de curenții de aer și dispersat peste municipiul Carei.

”Firma în cauză a primit un termen de 48 de ore pentru a-și remedia problemele tehnice. În ce privește pericolul asupra sănătății populației, de acest aspect trebuie să se pronunțe Direcția de Sănătate Publică”, au precizat surse din cadrul Gărzii de Mediu. 

Reamintim faptul că Primăria municipiului Carei a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu și Direcției Sanitar Veterinare să intervină pentru a stopa sursa de poluare care a umplut orașul cu un miros pestilențial. Doar că problema nu este una nouă, spun autoritățile din Carei, care au mai făcut demersuri împotriva firmei care produce biogaz.

Răspunsul primit anterior de la Agenția pentru Protecția Mediului nu l-a satisfăcut deloc pe primarul Careiului, Kovacs Eugen, care spune că este inacceptabil ca orașul să fie acoperit de mirosurile insuportabile.

”Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare ne-a răspuns că firma respectivă își desfășoară activitatea în condiții normale, conform autorizației de mediu emise în 2010 și revizuite apoi în februarie 2017 și în ianuarie 2019. Nu pot accepta un asemenea răspuns atâta timp cât cetățenii Careiului reclamă periodic apariția mirosurilor pestilențiale care invadează orașul. Pe această cale, mulțumesc domnului subprefect Altfatter Tamas și directorilor instituțiilor amintite anterior pentru prompta implicare, să sperăm că vom avea parte și de rezolvare”, a încheiat primarul Eugen Kovacs.Fii primul care comentează! despre "De la ce s-a împuțit tot Careiul. Firma de biogaz are două zile să rezolve problema"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Garda de Mediu
Tot municipiul Carei acoperit cu mirosuri insuportabile! Scăpări la o fabrică de biogaz

Închide