DECIZIE. Valer Marian și Mircea Govor, pe mâna judecătorilor sătmăreni

Dosarul în care fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, fostul senator Valer Marian şi omul de afaceri Mirel Vlas, patronul firmei Tehnic Asist SRL Botoşani, au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie va fi judecat de Tribunalul Satu Mare, au decis magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,  informează opiniedecarei.com.

Declinarea de competenţă este justificată de faptul că Valer Marian şi-a pierdut calitatea de senator al României. De asemenea, Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a decis că toate interceptările din dosar au fost realizate în condiţii perfect legale.

Conform aceleiași surse, în data de 2 februarie 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să îşi decline competenţa în dosarul de corupţie în care sunt inculpaţi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, fostul senator Valer Marian şi patronul firmei Tehnic Asist Botoşani, Mirel Vlas, în favoarea Tribunalului Satu Mare.

„În baza art. 47 alin. (2) C.pr.pen. admite excepţia de necompetenţă materială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Trimite dosarul privind pe inculpaţii Vlas Mirel, Marian Valer şi Govor Mircea Vasile, la Tribunalul Satu Mare, spre competentă soluţionare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului Onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţii Vlas Mirel, Marian Valer şi Govor Mircea Vasile, în sumă de câte 90 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată în soluţia postată pe site-ul ÎCCJ.

În aprilie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a inculpatului GOVOR MIRCEA VASILE, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare și președinte al organizației județene a unui partid politic (la data faptelor), cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de șantaj în formă agravată, și în stare de libertate a inculpaților: VALER MARIAN, președinte al organizației județene Satu-Mare a unui partid politic, la data faptelor, fost senator în Parlamentul României și VLAS MIREL, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea a infracțiunii de complicitate la șantaj în formă agravată, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

 Fii primul care comentează! despre "DECIZIE. Valer Marian și Mircea Govor, pe mâna judecătorilor sătmăreni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Secretul penalilor în Satu Mare. Șefi de instituții, uniți sub cupola unui grup mistic

Închide