DECLARAȚII. PSD Satu Mare, ”decapitat”. De ce au plecat lideri importanți la Pro România

Organizația Județeană Satu Mare a PSD a primit o lovitură dură din partea președintelui Pro România, Victor Ponta. Au plecat în ultimele săptămâni lideri importanți din organizația sătmăreană.

Primul care a părăsit – în semn de protest, după 23 de ani de membru – PSD Satu Mare a fost deputatul Octavian Petric – fost vicepreședinte al Organizației Județene Satu Mare a PSD. În prezent, deputatul Petric ocupă funcția de coordonator al Pro România Satu Mare, alături de Dorel Coica – fost președinte al Organizației Municipale Satu Mare a PSD.

O altă plecare importantă de la vârful PSD Satu Mare este cea a lui Ciprian Ardelean, care ocupa până astăzi funcția de președinte executiv (!) al Organizației Județene Satu Mare a PSD și cea de consilier județean.

”Am făcut acest pas din totală convingere, credem cu toată tăria în acest proiect, în priectul Pro România, al lui Victor Ponta. Nu e vorba despre oportunism în ceea ce ne priveşte pentru că noi practic nu avem nimic de câştigat, pierdem funcţiile de consilieri judeţeni, eu îmi pierd şi funcţa de preşedinte executiv al PSD Satu Mare. Vreau să facem parte dintr-o echipă unde putem să muncim, în care ideile bune să fie promovate, în care persoanele competente să fie promovate pe criterii obiective”, a opinat Ciprian Ardelean.

Alexandru Horvat este un alt consilier județean – unul dintre cei mai vocali social-democrați.

”Noi avem curaj să spunem: Da, la revedere PSD, ne alăturăm lui Victor Ponta. (…) Am venit în Pro România să facem performanţă şi cu certitudine nu vom trece nevăzuţi prin viaţa politică. Sunt şi în PSD oameni curajoşi care se vor alătura cu certitudine. Fac pasul cu cea mai mare deschidere şi ştiu că fac un lucru bun şi benefic pentru viitor, chiar dacă îmi pierd o funcţie de consilier judeţenan, în care am muncit şi mi-am adus aportul la lucruri care s-au întâmplat, cred că peste 2 ani vom fi din nou acolo şi vom face ceea ce trebuie pentru cetăţenii acestui judeţ şi acestei ţări”, a arătat Alexandru Horvat.

Fostul consilier județean PSD, Constantin Frencz, este cel de-al treilea consilier județean care a părăsit barca social-democraților.

”Lucrurile s-au schimbat în diverse forme de-a lungul timpului. În organizaţia din care fac parte, de la Medieşu Aurit, am ajuns să nu mai fim consultaţi, cei cu valoare, şi atunci a trebuit să gândim o soluţie de moment. Domnul Ponta a venit cu soluţia Pro România. Îi mulţumesc că mi-a dat această ocazie, îi vom fi alături în continuare”, concluzionat Constantin Frencz.

O altă lovitură importantă dată de Victor Ponta în județ a fost cooptarea fostului președinte al Organizației Orășenești Tășnad a PSD, Adrian Farcău, care a pierdut astfel și funcția de consilier local deținută în Tășnad.

”Începutul meu în politică a fost în 2010, ca și președinte la Tineret în Tășnad. Mă leagă o lungă prietenie cu Ciprian Ardelean, încă de pe vremea când era președinte la Organizația Județeană de Tineret, iar astăzi am ajuns să cred că Pro România este varianta bună, fiindcă ne dorim proiecte de viitor. Cred că Pro România poate fi o alternativă pentru viitorul nostru, al tuturor, în județul Satu Mare”, a spus Adrian Farcău. 1 Comment on "DECLARAȚII. PSD Satu Mare, ”decapitat”. De ce au plecat lideri importanți la Pro România"

  1. La mai mare!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Pro Romania
Victor Ponta: PSD Satu Mare este condus de Dragnea, prin Mircea Govor

Închide