Delgaz anunță investiții majore în județ. Zeci de kilometri de rețea intră în modernizare

Zeci de kilometri de rețea vor intra în modernizare, anunță cei de la Delgaz care plănuiesc să investească trei milioane de lei în județul Satu Mare. 

Un număr de 6 proiecte de investiţii, cu o valoare totală care depăşeşte 3 milioane de lei sunt planificate pentru acest an în judeţul Satu Mare, anunță cei de la Delgaz. Dintre acestea, 2 vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale, 3 lucrări de modernizare la staţiile de reglare măsurare a presiunii şi un alt proiect urmăreşte modernizare prin protecţie catodică.

„Investim an de an sume considerabile pentru modernizarea reţelelor, aceste lucrări fiind prioritare pentru noi, pentru că punem în prim plan beneficiile aduse clienţilor noştri şi anume: creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale”, spune Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.În municipiul Satu Mare compania îşi propune mai multe proiecte de investiţii, două dintre acestea fiind cele de înlocuire conducte şi branşamente pe o lungime de peste 8 kilometri pe str. Careiului, Spicului, Pintea Haiducul, Vulturului, Traian Grozăvescu, Gh.Pop de Băseşti, Bucegi, Danton, Ştefan Luchian, Bartok Bela, Victor Babeş, Lăpuşului, Ferăstrău şi Dorobanţilor.

Tot în acest an vor fi modernizate şi staţiile de reglare măsurare situate pe strada Cloşca, Traian şi Gorunului din municipiu.

La Carei, compania va realiza lucrări de protecţie catodică la reţeaua de gaz, pe o lungime de 14 kilometri.

În total, Delgaz va moderniza 22 de km de rețea.

La nivel național, investițiile programate de cei de la Delgaz se ridică la 37,8 milioane de euro.

“Modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale reprezintă o preocupare permanentă a companiei Delgaz Grid, valoarea totală a investiţiilor prevăzute pentru acest an fiind de aproximativ180 milioane de lei (37,8 milioane euro). La nivelul întregii companii, în acest an Delgaz Grid şi-a propus să modernizeze peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale,” se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a Româ-niei (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.Fii primul care comentează! despre "Delgaz anunță investiții majore în județ. Zeci de kilometri de rețea intră în modernizare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.