DENUNȚ?! Președintele Pataki recunoaște că la Consiliul Județean nu se respectă legea!

Consilierii județeni sătmăreni s-au reunit vineri, 12 iulie 2019, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Satu Mare pentru a aproba finanțările nerambursabile pentru proiectele culturale și sportive din bugetul județului Satu Mare, pe anul 2019.

Cel mai frapant aspect a fost că președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a recunoscut faptul că nu s-ar fi respectat în totalitatea legislația în vigoare la alocarea fondurilor!

Potrivit unui comunicat remis de către Consiliul Județean Satu Mare, ”pentru anul viitor, Pataki Csaba a propus a se respecta litera legii în totalitate, luând modelul altor UAT-uri prin simplificarea procedurii, reducerea termenelor și neacceptarea completărilor la dosar. De asemenea, membrilor comisiilor de evaluare pe lângă declarațiile de confidențialitate li se va solicita faptul ca în sala în care se va face evaluarea să intre fără telefoane mobile”!

Cu toate acestea, cu 28 de voturi pentru și o abținere, cei 29 de consilieri județeni au aprobat finanțarea în valoare de 1.500.000 lei, defalcat pe domenii de activitate astfel: 1.000.000 lei pentru cultură și 500.000 lei pentru sport, pentru 36 de solicitanți pe cultură, respectiv 23 pentru sport, cu care se vor încheia contracte de finanțare.

Această sumă se adaugă celor peste 30 milioane de lei alocați anual instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean și activităților din calendarul cultural deja aprobat.


Nota redacției: Din câte se pare, nu avem de-a face cu o greșeală de exprimare, ci cu un denunț în toată regula! Se autosesizează cineva în acest județ?! 2 Comments on "DENUNȚ?! Președintele Pataki recunoaște că la Consiliul Județean nu se respectă legea!"

  1. Domnul pataki și doamna bekesy ar trebui intrebat ce se va întâmpla cu fostul lac din comuna vetis se poartă pământul de acolo sau tăiat copaci ca asa au vrut mușchii lor deci asa se procedează la mediu avem grijă

    View Comment
  2. Gică Contra | iulie 15, 2019 at 09:10 |

    Fără telefoane mobile?! Oare ce au de discutat atât de secret în comisiile de evaluare?! Știam că tot ce ține de fondurile publice trebuie să fie transparent. Bine, cu excepția unor teme ce țin de siguranța națională. S-a mutat CSAT la Satu Mare?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
PROIECT. Palatul Administrativ ca și Turnul Eiffel. Restaurant la ultimele etaje și lift panoramic

Închide