Deputat Ioana Bran: Valoarea tichetelor de masă, majorate de 15 la 20 de lei

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a precizat că a votat astăzi, în Camera Deputaților, două legi considerate importante, respectiv majorarea valorii tichetelor de masă și acordarea de facilități fiscale pentru jurnaliști. 

Redăm mai jos comunicatul remis de Ioana Bran: 

”Am votat azi în Camera Deputaților două proiecte inițiate de colegii mei din PSD și care au întrunit un larg consens din partea tuturor deputaților.

Primul se referă la majorarea tichetelor de masă de la 15,18 lei la 20 lei și a fost votat cu 267 de voturi „pentru”, nicio abținere și niciun vot împotrivă. Aici trebuie spus faptul că din punct de vedere economic, tichetele de masă aduc la bugetul public venituri echivalente cu un impozit de 40%. Este, în același timp, o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor și impozitelor și se diminuează, astfel, economia subterană. Pe scurt, tichetele de masă generează consum, locuri de muncă și venituri la buget.

Cel de-al doilea se referă la acordarea de facilități fiscal jurnaliștilor. Jurnaliștii și tehnicienii din radiodifuziune și televiziune vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit, cumularea veniturilor din contractul de muncă cu contractul de drepturi de autor. Au fost 261 de voturi „pentru”, unul „împotriva” și 8 abțineri.

Cele două legi vor merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis”.

1 Comment on "Deputat Ioana Bran: Valoarea tichetelor de masă, majorate de 15 la 20 de lei"

  1. O pomana electorala si o spaga.Noi Avem nevoie de investitii si de locuri de munca bine platite nu de pomeni de 5 lei . Va intreb cate din produsele cumparate din marile magazine cu bonuri de masa sunt produse locale? Cu cat s-au scumpit oare alimentele pe care le cumpara romanii cu aceste bonuri? Marii beneficiari ai acestor bonuri sunt marile magazine care platesc salarii de doi lei angajatilor,precum si cei care se lauda cu marirea din pix a valorii bonurilor de masa. Ma intreb i acelasi timp de ce unii cetateni trebuie sa beneficieze de facilitati fiscale? O nebunie. In fata acestui parlament nu suntem cu totii egali si nu vom fi niciodata daca nu schimbam ceva.
    De ce nu a raportat aceasta incompetenta si atunci cand a votat pensii speciale si legi care au ciuntit justitia. Ma intreb oare daca a votat de curand impotriva modificarii Ordonantei 114 de frica sa nu piarda din veniturile pt care munceste “din greu”. Sau poate sa ne spuna ceva notabil despre activitatea ei de ministru. Judetul Satu Mare este marginalizat si uitat de Statul Roman din cauza acestor personaje care efectiv nu fac nimic pentru noi. Vinovatii principali suntem totusi noi,cei care ii trimitem in Parlament.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Camera Deputaților, Deputat Ioana Bran
Pensii speciale de 12.000 lei pentru parlamentari. Alți pensionari mor de foame după o viață de muncă

Închide