Deputatul Ioana Bran: ”Am votat pentru amânarea, la cerere, a plății ratelor la bănci”

Deputatul sătmărean Ioana Bran a arătat astăzi, într-o declarație pe Facebook, că a votat pentru amânarea, la cerere, a plății ratelor la bănci, inclusiv a ratelor de leasing financiar sau operațional, până la sfârșitul anului. Fără dobândă la dobândă!

Redăm mai jos, integral, postarea deputatului:

”Am lucrat intens în aceste zile în comisii și astăzi în plen. Am adoptat în Camera Deputaților mai multe proiecte de lege. Sunt legi care vin în sprijinul românilor și companiilor românești în această situație extrem de grea provocată de pandemia cu coronavirus.

Am votat astăzi PENTRU:

→ amânarea, la cerere, a plății ratelor la bănci, inclusiv a ratelor de leasing financiar sau operațional, până la sfârșitul anului. Fără dobândă la dobândă!
→ amânarea, tot la cerere, a plății utilităților – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV (cu excepția serviciilor de voce și date mobile) – pe o perioadă de 3 luni.
→ amânarea, pentru 3 luni, a plății CAS și a contribuției asiguratorii pentru muncă de către firmele afectate de criză. Legea se aplică firmelor care s-au închis sau ale căror venituri sau încasări au scăzut cu 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare. Firmele care beneficiază de aceste facilități trebuie să mențină contractele de muncă timp de un an.
→ sprijinirea și menținerea angajaților, prin acordarea de către stat a unei indemnizații de șomaj de 75% din salariu pe durata stării de urgență. Rapid și fără birocrație!
Economia românească este în criză, iar veniturile oamenilor sunt și vor fi puternic afectate. Orice ajutor în aceste momente este binevenit.

Când vom ieși din situația grea în care ne aflăm acum din punct de vedere al sănătății, va trebui să lucrăm intens ca să ne revenim. Dar azi, cu atât mai mult, trebuie să fim solidari cu adevărat cu toții – oameni și companii. Este nevoie de un răgaz și de un orizont de speranță.

Cu excepția PNL, toți deputații am susținut aceste legi. Mă aștept ca liberalii să conteste la CCR unele articole din noile legi. Regret că ei nu pun oamenii mai presus de interesele unor bănci sau mari companii multinaționale care au forță economică mare și pot rezista câteva luni. După criza aceasta a sănătății, și băncile, și furnizorii de utilități își vor recupera banii eșalonat. Fără dobândă la dobândă. Dar strângem rândurile acum pentru a avea forță să ne revenim în viitor!

Aveți grijă de sănătatea voastră!”

1 Comment on "Deputatul Ioana Bran: ”Am votat pentru amânarea, la cerere, a plății ratelor la bănci”"

  1. Vai ce gest nobil, nu am auzito pe doamna deputat sa se implice intr o campanie umanitara .Poare eventual in pragul alegerilor.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Deputat Ioana Bran
Parlamentul a încuviinţat decretarea stării de urgenţă, cu unanimitate de voturi, de la distanță

Închide