Deputatul Ioana Bran: ”Am votat pentru interzicerea exportului de buștean și lemn rotund”

Deputatul sătmărean Ioana Bran a făcut o analiză a ședinței de astăzi a Parlamentului României. Deputatul PSD a precizat că a votat – printre altele – împotriva exportului de masă lemnoasă, respectiv acordarea pensiei de urmaș pentru personalul medical din prima linie – medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, personal auxiliar.

Redăm mai jos postarea deputatului Ioana Bran: 

”După mai bine de 5 săptămâni de la instituirea stării de urgență, guvernul nu are niciun plan pentru repornirea economiei! Azi, premierul Orban ne anunța că încă evaluează… În acest timp, site-ul imminvest.ro, pentru IMM-urile care aveau nevoie de sprijin, nu funcționează! Agricultura este într-o situație este dramatică din cauza secetei, dar guvernul întârzie pornirea sistemelor de irigații și asigurarea gratuită a apei. 3 milioane de hectare de teren sunt compromise. Nu ar fi nevoie decât de o Ordonanță de Urgență!

Am lucrat în comisii și în plen și facem tot ce ne stă în putință să corectăm greșelile guvernului liberal și să ajutăm economia românească. PSD a inițiat mai multe proiecte de lege. Am votat azi în plen pentru:

→ Acordarea pensiei de urmaș pentru personalul medical din prima linie – medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, personal auxiliar. Valoarea acesteia este de 75% din salariu.
→ Eliminarea dobânzii la dobândă la amânarea ratelor pentru firme și populație. Restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili – beneficiază și ei de amânarea ratelor.
→ Extinderea măsurii și la fermierii afectați de secetă.
→ Firmele pot cere amânarea rambursării creditelor dacă li s-au diminuat veniturile cu 15% (în varianta guvernului, procentul era de 25%).
→ Producătorii agricoli ale căror culturi au fost afectate de secetă au posibilitatea amânării plăților la împrumuturile bancare cu până la 18 luni.
→ Interzicerea exportului de buștean și lemn rotund.

În toate celelalte state UE, guvernele au pompat miliarde de euro în economiile lor. Noi suntem subiect pentru presa internațională cu amenzile coronavirus care egalează impozitul pe profit încasat. Nu poți relansa economia pedepsind oamenii!

În timp ce Orban și Iohannis se laudă că în România sunt puține decesele cauzate de COVID, OMS își manifestă îngrijorarea față de tendința de creștere a deceselor din Europa de Est. Suntem pe primul loc, înaintea Rusiei, Ucrainei sau Poloniei. Și mai adaug ceva. Premierul era obligat să prezinte raportul conform hotărârii de încuviințare a prelungirii stării de urgență. Nu a făcut-o! Premierul se consideră mai presus de Constituție”.

5 Comments on "Deputatul Ioana Bran: ”Am votat pentru interzicerea exportului de buștean și lemn rotund”"

 1. Le face patrate

  View Comment
 2. Degeaba se interzice exportul de bustean si lemn rotund, daca padurile tot vor fi taiate, prelucrate la fabrici si pe urma exportate ca si cherestea….

  View Comment
 3. Sa precizeze ca exportul de bustean va fi interzis in tarile extracomunitare, unde oricum pleca o cantitate foarte mica. Exportul se va face in contiunare in tarile UE, deci Scweighofer merge inainte bine mersi.

  View Comment
 4. În spațiu extracomunitar! Austria este în spațiu Schengen. Asa ca lemnul fie rotund, pătrat sau dreptunghiular tot la ei o sa ajungă. Voi chiar credeți ca prostiți pe toată lumea sau credeți ca dacă sunteți îmbrăcați frumos și aranjați sunteți și deștepți? Eu nu cred. Nu m as lauda cu absolut nimic mai ales ca nu știți decât sa ridicați mana pt vot sau sa apăsați pe un buton… Ce conține legea sau proiectul de lege în detaliu nu știți.

  View Comment
 5. dar pana in ian 2021 pot
  taia un sfert din paduri in rest ioano minciuni stai ca werner o mai anulat o lege cu padurile la inceputul primului mandat ,legea padurilor.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Deputat Ioana Bran
Parlamentarii sătmăreni au votat – online – prelungirea stării de urgență

Închide