Deputatul Magyar Lorand: ”Este inadmisibil ca cei din Vest să primească mai mulți bani de la UE”

La congresul UDMR, organizat la sfârșitul săptămânii trecute, deputatul sătmărean Magyar Lóránd a vorbit despre aderararea la Uniunea Europeană din perspectiva agricultorilor.

”Trebuie să admitem faptul că, mulțumită Uniunii Europene, în ultimii o sută de ani, abia acum am ajuns la era în care fermierii au fost realmente sprijiniți și nu păgubiți. Agricultorii au beneficiat de sprijin în proporție cu pământul deținut, și-au putut achiziționa utilaje agricole, respectiv, au avut șanse să își dezvolte fermele. Știm cu toții că aceste dezvoltări nu s-ar fi putut materializa din surse proprii, decât în foarte mică măsură și cu asumarea unui mare risc material.

Uniunea Europeană, cu toate că își are și punctele sale slabe, a adus mare beneficiu fermierilor ardeleni. Din anul 2021, însă, există riscul de a reduce subvențiile pentru agricultură și dezvoltare rurală, ceea ce ar influența existența a zeci de mii de familii de ardeleni. De noi și de o puternică reprezentare la Bruxelles depinde cum va evolua soarta fermierilor ardeleni. Trebuie eliminat standardul dublu existent în politica agricolă și de dezvoltare rurală a Uniunii Europene.

Este inadmisibil faptul că, în sistemul de subvenții aflat în vigoare, crescătorii de animale danezi sau germani să beneficieze de o subvenție de trei ori mai mare decât un fermier din România. Situația este similară și în cazul subvențiilor pentru teren: există anumite excepții cărora Uniunea Europeană acordă subvenții mai ridicate. Această situație trebuie urgent remediată” – a declarat Magyar Lóránd.

1 Comment on "Deputatul Magyar Lorand: ”Este inadmisibil ca cei din Vest să primească mai mulți bani de la UE”"

  1. Vorbiti in necunoștință de cauză. cine va informează din Apia va informează incomplet. Intai trebuie sa va informati care este regimul de subvenții din alte state UE raportat cu cel din România si de abia după aia vorbit. Nu este prima dată când dați cu bățul în baltă. Repet, informatori dvs. sunt slab informați si populismul nu isi are locul. Nu stiu de ce mai stati in Romania daca tot nu va place la noi ?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
Cum ia Guvernul la mișto problemele reale din județul Satu Mare

Închide