Deputatul Octavian Petric, dezbatere la ONU despre migrație. Se caută soluții

Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, participă în aceste zile la New York, în calitate de membru al României la Uniunea Interparlamentară (UIP), la Audierile Parlamentare anuale ale Adunării Generale a Națiunilor Unite. Audierile parlamentare se desfășoară în zilele de 22 și 23 februarie la sediul ONU din New York și au ca temă principală ”Compactul global privind migrația” (CGM).

”Audierile parlamentare de astăzi își propun să vadă perspectiva parlamentară în ceea ce privește migrația și să contribuie la o dezbatere majoră privind acest fenomen, în vederea adoptării unui Pact Global, care să asigure o migrație sigură, ordonată și regulată. Vorbim aici despre accesul la educație, la sănătate, justiție și la muncă și cele mai bune practici pentru ca migranții să trăiască în demnitate în țările în care aleg să trăiască, din diverse motive”, a declarat deputatul Octavian Petric.

Pe lângă contribuția pe care o pot aduce parlamentarii, în paralel au loc audieri cu reprezentanți ai societății civile, ai sectorului privat și ai mediului academic. În fiecare an, un număr mare de oameni își părăsesc locuințele în căutarea unei vieți mai bune în alte țări. Astăzi, 258 milioane de oameni din toată lumea trăiesc în afara țărilor în care s-au născut.

ONU se află în plină negociere a unui Pact global pentru o migrație sigură, care va fi finalizat la sfârșitul anului, iar parlamentarii membri UIP, printre care și deputatul Octavian Petric, vor contribui la acest pact din perspectivă parlamentară.

 

Fii primul care comentează! despre "Deputatul Octavian Petric, dezbatere la ONU despre migrație. Se caută soluții"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
Deputatul Octavian Petric, în ședință de lucru la ONU, în problema migrației

Închide