Deputatul Petric, demers pentru salvarea Stațiunii Tășnad. Probleme majore cu apa termală

Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, a fost ales, marți, 7 noiembrie, în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților. În această calitate, deputatul Octavian Petric își propune să lucreze și la câteva proiecte punctuale care privesc județul Satu Mare, pe lângă cele stringente la nivel național.

Printre proiectele la care deputatul de Satu Mare vrea să lucreze în perioada următoare se numără și cel privind problema calității și cantității apei termale de la ștrandul din Tășnad, pentru care a început deja demersurile.

”Primăria Tășnad plătește anual unei firme private 400.000 de lei sub forme de redevențe pentru apa termală care nu corespunde nici calitativ, nici cantitativ. M-am implicat în această problemă și am avut discuții pe această temă atât în cadrul Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, cât și cu reprezentanți ai Agenției Naționale de Resurse Minerale pentru a găsi o soluție pentru această problemă stringentă. Am primit chiar zilele trecute un răspuns de la ANRM, care a dispus un control la titularul licenței. De asemenea, conducerea instituției ne-a dat asigurări că va asigura tot sprijinul necesar Primăriei Tășnad și Consiliului Județean pentru a putea accesa în nume propriu explorarea și exploatarea apelor termale din zonă. Aceasta este soluția și mă voi implica pentru ca acest obiectiv să fie realizat”, a mai declarat Octavian Petric.

Cel mai important proiect aflat pe masa Comisiei se referă la liberalizarea prețului la gazele naturale, respectiv tranzacționarea gazelor pe bursă, care ar putea duce la o explozie a prețurilor pentru români. Acest proces ar fi trebuit implementat încă din 2007, când România a aderat la Uniunea Europeană.

”În această perioadă, o atenție deosebită o avem asupra procesului de liberalizare a prețului la gazele naturale. O eventuală creștere a prețului gazelor, în urma liberalizării prețului la producători și a eventualelor exporturi, va conduce la falimente, disponibilizări și, în cele din urmă, la emigrarea forței de muncă. Vom fi atenți și vom face tot ceea ce e legal posibil astfel încât prețurile să nu sară în aer, iar populația să nu fie afectată”, a declarat noul vicepreședinte al Comisiei de Industrii, Octavian Petric.

Pe de altă parte, deputatul de Satu Mare lucrează la un proiect care are drept scop stimularea firmelor din sectorul industrial, care fac profit de ani de zile și își plătesc cu regularitate impozitele.

”Am în lucru și un proiect care privește stimularea firmelor din sectorul industrial, cele care produc o bună parte din PIB, fac profit și își plătesc impozitele cu regularitate. Este important să ne gândim să stimulăm această zonă atât de importantă a economiei. Sper ca împreună cu colegii mei să reușim să-l concretizăm”, a mai precizat noul vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților.

Domenii de activitate ale Comisiei pentru Industrii și Servicii:

– industria şi ramurile ei;
– comerţ interior şi exterior, turism şi servicii turistice, protecţia consumatorilor;
– strategii de dezvoltare a industriilor şi a serviciilor;
– asigurarea resurselor de materii prime şi energie pentru economia naţională;
– dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în industrie şi servicii; probleme specifice ale privatizării în industrie şi servicii, ale dezvoltării sectorului privat în aceste ramuri; bursele de mărfuri industriale şi servicii;
– strategii de investiţii;
– calitatea produselor industriale şi a serviciilor;
– standarde şi mărci; protecţia investiţiilor şi a mărcilor;
– progresul tehnic şi dezvoltarea tehnologică;
– eficienţa şi capacitatea concurenţială a produselor şi serviciilor pe piaţa internă şi externă.

Fii primul care comentează! despre "Deputatul Petric, demers pentru salvarea Stațiunii Tășnad. Probleme majore cu apa termală"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
Deputatul Petric, la Adunarea Uniunii Interparlamentare. Vladimir Putin, printre gazde

Închide