Deputatul Petric, la Adunarea Uniunii Interparlamentare. Vladimir Putin, printre gazde

Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, participă în aceste zile la cea de-a 137-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP) şi la reuniunile asociate, care se desfășoară în Sankt Petersburg, Federația Rusă. Aceasta face parte din delegația de 4 deputați români, alături de circa 1.000 de parlamentari din 135 de ţări.

”Sunt onorat să fac parte din această delegație, în calitate de membru al Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților. Sunt subiecte foarte interesante pe ordinea de zi și îmi doresc să plecăm de aici cu concluzii clare despre temele de actualitate aflate în dezbatere precum “Promovarea pluralismului cultural și a păcii prin intermediul dialogului inter-religios și inter-etnic”. O temă generoasă și spinoasă în lumea în care trăim”, a declarat deputatul Octavian Petric.

Camera Deputaţilor a Parlamentului României mai este reprezentată de deputatul Eliza-Mădălina Ștefănescu, membră a Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, și deputații Dumitru Oprea, vicepreședintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială și membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, și Ionel Palăr, președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Adunarea ale lucrări au început sâmbătă, 14 octombrie, are ca temă generală de dezbatere: “Promovarea pluralismului cultural și a păcii prin intermediul dialogului inter-religios și inter-etnic”.

Printre temele aflate spre dezbatere pe ordinea de zi a comisiilor permanente menţionăm: ”Împărtășirea diversității: cea de-a 20-a aniversare a Declarației Universale privind Democrația”, ”Susținerea păcii ca mijloc pentru îndeplinirea dezvoltării durabile”, ”Rolul parlamentului în monitorizarea acțiunilor forțelor armate naționale care participă la operațiunile ONU de menținere a păcii”, ”Dimensiunea parlamentară a ONU – de 20 de ani în curs de realizare”.

Cu ocazia acestei Adunări vor fi organizate alegeri pentru postul de Președinte al organizației pentru perioada 2017-2020, la care au fost depuse două candidaturi, una din partea Mexicului și una din partea Uruguayului.Fii primul care comentează! despre "Deputatul Petric, la Adunarea Uniunii Interparlamentare. Vladimir Putin, printre gazde"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
FOTOREPORTAJ. Sărbătoare în inima Țării Codrului. Tricolor, tradiție și credință

Închide